Luni: Şi când te gândeşti că săptămâna trecută se încheiase aşa de bine. Preşedintele Băsescu s-a întors la popor, dar, deloc întâmplător, chiar la Sâmbra Oilor... Şi uite cum o dădurăm iar pe scandal. Starul OTV, acum senatorul Tudor Barbu, şi-a anunţat demisia din PPDD. Explicabil, previzibil... Ăştia mor fără sticlă. Dacă nu au unde să se dea în stambă, o iau razna de tot. Până la urmă a ieşit preşedintele partidului, Dan Diaconescu, şi a spus că „nu pleacă nimeni". De fapt şi deloc întâmplător scandalul a izbucnit pentru că în acea zi fatidică, pentru prima oară în istoria actualului parlament, PNL, PPDD şi PDL au reuşit să înjghebe o altă majoritate, în ciuda PSD. Barbu & comp. erau mândri nevoie mare de isprava lor. Domnu' Dan mai puţin. Acu' iar îl pune premierul în stand-by cu licenţa...

Marţi: Astăzi e trendy şi cool să fii regalist. Aşa trebuie să fi gândit şi Crin Antonescu atunci când a lansat ideea că data de 10 mai ar putea deveni şi ea o a doua zi naţională a românilor. Am fi, cu siguranţă, prima republică ce îşi sărbătoreşte monarhia. Explicaţia acestui entuziasm regalist e banală, precum o găleată electorală. Circa 10% dintre români sunt monarhişti declaraţi. Ăştia, nişte visători, l-ar vota preşedinte pe Antonescu, cu gândul că el, fiind la rândul său regalist, ar „abdica" în favoarea Regelui Mihai sau a unuia dintre urmaşii săi. Dar există riscul să le scape un amănunt. Oferta lui Crin ţinteşte tocmai luarea puterii, nu cedarea ei!

Miercuri: De plictiseală ori de teama unui deficit de imagine, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a semnat un protocol cu „ministrul" lui Dumnezeu în România, Patriarhul omonim, Daniel. Cică, la vremuri de restrişte, popii vor chema ploaia şi alegătorii la vot. E drept că decizia BOR, care interzice clerului să facă politică, nu se referă şi la politica agricolă, dar parcă e prea... Arză-l-ar tămâia! Dacă manevra irigaţiilor celeste nu iese conform socotelilor ministrului Constantin, el va semna un alt pact, la fel de şui, dar, de această dată, cu paparudele. În ceea ce priveşte Biserica, până atunci, ea va fi trecut, integral, în proprietatea Varanului.

Joi: Cum ziceam, numa' un pic că-i bine, p'ormă iar îi rău! Ponta îi cere lui Antonescu să-l execute pe Sorin Roşca Stănescu, altfel se duce de râpă USL-ul. Senatorul liberal, despre care şi unii şi alţii spun că, fiind securist dovedit, are propria-i agendă politică, a subminat relaţiile din alianţă. Acu' ar trebui mazilit... Dar, se pare că lui Crin îi este frică să-i pună pielea-n băţ năbădăiosului liberal care a fost slugă la comunişti. Şi povestea s-a lăsat cu ultimatumuri, întâlniri de criză, scenarii apocaliptice... La ora la care citiţi aceste rânduri, după mintea unora, e chiar sfârşitul lumii. Hai să facem pariu că totul se termină cu un dulce „Pupat piaţa..." Victoriei!

Vineri: Hai că mai sunt şi veşti bune! Pentru unii... Până la urmă, domnul ministru Chiţoiu a făcut rost de bani, aşa cum l-a sfătuit premierul Ponta. Deci, pensiile de bun simţ ale militarilor vor fi reîntregite. Asta şi pentru că Victoraş a mai lăsat de la el şi n-a ţinut morţiş să afle de unde vin banii. E bine, atâta timp cât nu trebuie daţi decât abia de la anu'... Cine ştie, până atunci s'or mai rări şi rândurile tinerilor pensionari ai Armatei Române, astfel încât se vor putea raporta alte noi economii la nivelul ministerelor. Una peste alta, cu col. Dogaru nu te pui, că pune el de o revoluţie... Iar ne trezim cu pedeliştii la guvernare!

Sâmbătă: Firesc, după săptămâna marilor împăcări mondene, urmează săptămâna divorţurilor politice. Un fost ministru PDL pleacă la liberali, dar asta-i floare la ureche pe lângă zvonul că Elena Udrea rupe 25 de parlamentari şi încep să facă mişcare, Mişcarea Populară. Ca reacţie, preşedintele PDL, Vasile Blaga, interzice colegilor de  partid orice contact cu oamenii lui Băsescu. În ceea ce-i priveşte pe pedelişti, e greu de crezut că cineva ar mai fi interesat să-i „contacteze", încep să nu mai conteze... Şi ecologistul Remus Cernea a părăsit grupul parlamentar al USL. În sfârşit s-a prins şi el că Ponta scoate aur şi gaze pe barba lui. „Revoluţia bunului simţ" îşi devorează fii...

Duminică: Şi, dacă tot e criză politică, nu se putea să nu apară şi Elodia. „Trăieşte", zice un fost sepepist, adăugând că „oameni importanţi" o ţin ascunsă pe undeva. Mai c'ai spune că ea va fi candidatul OTV la preşedinţie. E tot mai evident că DD nu mai pupă parlament decât dacă s-ar întoarce Elodia, din mormântul ei necunoscut.

Cetăţeanul surmenat