Luni: Preşedintele a vorbit din nou. Desigur, logoreea băsesciană nu are nicio legătură cu campania electorală, la fel ca şi faptul că şeful statului i-a atacat pe capii USL, spunând despre unul că "e bolnav de minciună" şi despre celălalt că suferă de boala somnului. După cum par că stau lucrurile Băsescu îşi caută suspendarea cu lumânarea. Nu ştiu, zău, cine o să-i mai ţină spatele fiindcă, de la Blaga în jos, ARD-iştii caută, deja, şi ei ţapi ispăşitori pentru un tot mai probabil eşec electoral.

Marţi: Cum tocmai v-am spus! Preşedintele PDL, Vasile Blaga, constată savant, într-un interviu care ar trebui să le dea colegilor de partid mult de gândit, că ARD e prea puţin cunoscută şi că, mergând pe cont propriu, partidul său ar fi luat cu cel puţin două procente mai mult decât alianţa. De vină ar fi şi MRU, că doar, de la Mioriţa încoace, ungurenii sunt vinovaţii de serviciu pentru toate trădările noastre. Nici nu-i trece prin cap bihoreanului, care pare mai preocupat să îşi salveze poziţia decât partidul, că incapacitatea de a se reforma a PDL i-a pecetluit sfârşitul. Boc a fost o jumătate de pas înainte, Blaga un pas mare înapoi. Miroase a dezastru. Rămâne să vedem care vor fi proporţiile.

Miercuri: Cisbi Barna a scos iar capul. La o adunare electorală a PPMT, radicalul secui care refuză să vorbească româneşte a recidivat. "Avram Iancu a fost un criminal", zice cel care, mai an, l-a spânzurat, simbolic, pe Crăişor. România l-a iertat şi el, recunoscător, îşi ia nasul la purtare! La mitingul cu pricina, puiul de honved agita un banner pe care a scris: "Adio România!". Cine să-l creadă? A mai plecat el odată în Spania şi iată că s-a întors. Nu-i place munca. Mai bine roade un os sub pulpana lui Tokes, lipind afişe cu Republica Federală România. Cine ce-o să-i facă?

Joi: Pentru ultima oară, să dăm campaniei ce-i al ei! Viorel Oprănescu, un politician de 31 de ani, de care foarte probabil nu aţi auzit încă, măcar fiindcă e candidat al Alianteţi Socialiste, în judeţul Olt, s-a dezbrăcat de dragul alegătoarelor. Întrebat, prin intermediul unei reţele de socializare, cum stă cu condiţia fizică, Viorel n-a ezitat să posteze o fotografie unde apare numai în chiloţi. Îşi expune, cu mândrie, umerii bine lucraţi şi abdomenul supt de adevărat reprezentant al clasei muncitoare. E drept că d'ăştia nu am mai avut în Parlament. Aflând de toate acestea, Cătălin Botezatu a făcut o criză de inimă. O să i-o ia înainte un neica nimeni?!

Vineri: La Brăila, răspunzând îngrijorării unei femei din mulţimea de alegători, premierul Victor Ponta a declarat că viitorul guvern USL o să-l scoată pe Adrian Năstase din puşcărie. După ce vor trece, în subordinea Parlamentului: ANI, CNA, Avocatul Poporului şi alte instituţii, aleşii majorităţii vor decide cine e vinovat şi cine e inocent în ţara asta. Poate, ca treaba să meargă mai repede, instalează şi o ghilotină în Piaţa Constituţiei. Mai pe seară, să dreagă busuiocul, Guvernul anunţă că, de la 1 decembrie, salariile bugetarilor cresc cu 7,4%, iar pensiile vor fi indexate şi ele conform ratei inflaţiei. Şi când te gândeşti că n-au trecut decât vreo trei zile de când Traian Băsescu a recunoscut că, în ciuda faptului că e campanie, USL nu s-a dedat la pomeni electorale excesive! "Nu zi hop, până nu sare Ponta şanţul! Dacă pică...".

Sâmbătă: Mare zi, mare! Fiindcă e 1 Decembrie şi e campanie electorală, tot poporul a fost poftit la păsulă cu ciolan. Aşa s-a făcut economie la buget cu proiectilele necesare salvelor aniversare. Se cutremurau cerurile patriei, da' nu ştia nimeni de unde s'aude aşa grozăvie de tunete. În plus, anul acesta, Ziua Naţională a fost unica ocazie în care a pus şi poporul gura pe ciolan. Din 9 decembrie încolo vine vremea câinilor cei mari şi flămânzi. Ca niciodată, la Alba Iulia, Unirea s-a aniversat cu o zi mai devreme, în absenţa marilor fii ai naţiei. Chiar dacă e campanie, e şi austeritate, bani pentru cherosenul elicopterelor nu sunt, decât pentru vizite electorale. "Iarna-i grea, omătu-i mare... ştabii maşină nu are".

Duminică: Biroul Electoral Central a descoperit raportul optim în relaţiile dintre stat şi biserică. Deşi e post şi tocmai pentru că e campanie electorală, BEC a dat dezlegare la propagandă. Bisericile au voie să îşi îndemne credincioşii să meargă la vot. Cum nu s-a precizat şi pe cine ar trebui să voteze turma trimisă la urne, pare că această decizie ar fi fost lăsată la îndemâna bisericii. Măsura BEC e justă şi necesară. După alegeri şi după cum merg lucrurile, s-ar prea putea ca biserica să fie singurul loc unde să mai putem pune gura pe o bucăţică de pâine şi buzele pe un picur de vin. Cu mic şi mare, după popi la votare!

Cetăţeanul surmenat