Luni: Am mai spus că singura perioadă în care procurorii se simt cu adevărat independenţi este cea de campanie electorală. În cele 30 de zile, când ştii cine pleacă dar nu ştii cine vine, se fac cele mai spectaculoase anchete şi arestări. Ca un făcut, fiindcă unii dintre cei vizaţi sunt candidaţi, au început şi audierile în dosarul „Curvelor de lux", angajatele soţiei fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Andreea Marta. De remarcat în toată povestea asta e că pesediştii şi liberalii se înţeleg de minune. Îşi împart: funcţii în Guvern, locuri pe liste, dar şi „fetiţele", fără nicio discriminare ideologică. Liberalii sunt pentru o „piaţă" liberă iar social-democraţii vor să ajungă trufandalele la tot poporul. În apărarea politicienilor dedaţi la păcatele trupului a sărit tocmai PS Gigi de la Pipera! De unde concluzia că solidaritatea cu tovarăşii de partid trece înainte decât Porunca a Şaptea!

Marţi: Prima dată a zis-o Cristian Preda, apoi a venit şi confirmarea din teritoriu, din mai toate colţurile ţării. Primarii PDL pun vârtos umărul la campania electorală, însă nu pentru a susţine candidaţii ARD, ci alături de politicienii propuşi de „duşmanii" de la USL! Oricât ar părea de aiurea din punct de vedere politic, la noi, chestia asta este totuşi posibilă. Nu pentru că, aşa cum zicea un clasic, noi românii ne-am fi născut cu vocaţia trădării, ci pentru că primarii ştiu cel mai bine de unde bate vântul şi cum bate inima poporului. Ştiu ei că inima ARD n-o mai porneşte nimeni, cum mortu' de la groapă nu se mai întoarce! În plus, dacă dispare partidul iar ei trec la USL, pot să rămână în funcţie. Nu se cheamă că-s traseişti, ci liberi de contract.

Miercuri: În sfârşit o măsură binevenită şi imperios necesară: recensământul moaştelor. Fiindcă există suspiciuni faţă de autenticitarea unora dintre ele, Arhiepiscopia Tomisului a decis să verifice sfintele relicve. Mai bine aşa, decât să se trezească sfinţiile lor reclamaţi la OPC, pentru publicitate mincinoasă la minuni adevărate. Unii spun că n-am fi departe de vorbele celebre ale unui mare iubitor de moaşte care, se întreba câte degete trebuie să fi avut nu ştiu ce apostol, dacă numai colecţia lui are falange cât pentru vreo trei oameni sănătoşi! Fiindcă Arhiepiscopia a anunţat că „verificarea" moaştelor se face pe bază de „certificate" ne putem aştepta ca, după fabricile de diplome universitare, să apară  „fabrici pentru diplome de sfinţi".

Joi: Curtea Constituţională a tranşat meciul Parlamentului cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. CCR a stabilit că mandatul senatorului Mircea Diaconu a încetat de la momentul în care instanţa a stabilit că acesta nu poate rămâne membru al Parlamentului fiindcă s-a făcut vinovat de cumul de funcţii incompatibile. Comedia de abia acum începe! Senatul ar trebui să se întrunească pentru a-l revoca din funcţie pe Diaconu. Dar, fiindcă e campanie şi e imposibil de adunat cvorumul, mandatul va înceta, de drept, peste câteva zile, în urma alegerilor. E mai bine aşa! Altfel, actorul care, din iulie şi până acum a jucat rolul vieţii sale: „Senatorul", pe cea mai proastă scenă a ţării, ar fi trebuit să aducă, de acasă, leafa încasată.

Vineri: Ce se mai dă în campanie? Gigi împarte cruciuliţe sfinţite la Muntele Athos. Pentru o cutie de pizza pseudoUSListă, de fapt, goală pe dinăuntru, doi activişti ARD au luat câteva ore de arest. Un candidat PP-DD promite să dea Oltchimului şeici arabi, în rolul de investitori strategici. DD în travesti. Tot la PP-DD, căciulile, fularele şi pixurile electorale au o trecere atât de mare că fanii lui domnu' Dan se calcă în picioare pentru ele. Mai intimi cu alegătorii lor, cei de la ARD au împărţit: prezervative, dresuri şi ciorapi de damă. Cu acest prilej, sloganul de campanie a fost readaptat: „Reporneşte România, sprijinind demografia!". Da' tot Dan Diaconescu a fost cel mai original. Convins că, în decembrie, iar!, vor vota şi morţii, liderul „spiritual" al PP-DD şi-a făcut campanie în cimitir. Întrebarea e dacă mandatul câştigat cu voturile celor duşi e valabil aici sau pe lumea ai'laltă?

Sâmbătă: Consiliul European s-a încheiat cu o singură concluzie clară, liderii europeni nu s-au înţeles pe bugerul „cincinalului" 2014-2020. Însă, se ştie deja ce se va schimba, cu siguranţă, din 9 decembrie încolo. Cei cărora le-a sărit gândul la guvern se înşeală. E vorba de Mersul Trenurilor.

Duminică: Să încheiem rotund! Încă un parlamentar săltat de DNA. De data asta e vorba de un pesedist şi de o dublă infracţiune. Deputatul Ioan Stan a cerut 100.000 de euro, bani din care intenţiona să cumpere produse alimentare pe care, apoi, voia să le împartă alegătorilor. Nu e mai simplu să le promiţi luna de pe cer şi să-i îmbeţi cu apă rece? Oricât i-ar fi de gogonate promisiunile, parlamentarul nu riscă nimic. Însă, dacă pentru minciună s-ar face puşcărie, n-am mai avea politicieni în ţara asta. D'aia are nevoie Parlamentul de oameni cu scaun la cap, atenţi ce legiferează. Privilegii cât de multe, obligaţii cât mai puţine.

Cetăţeanul surmenat