Cumnatul premierului e reţinut de D.N.A. Sora primului-ministru a fost invitată la D.N.A. Mama lui Victor Ponta a trecut şi ea pe la D.N.A. Zilele astea, însuşi preşedintele P.S.D. a dat declaraţii în faţa judecătorilor. Numai doamna Daciana mai e pe lângă casă, dar, la cum merg lucrurile în ţara asta, nu se ştie până când. * Notabilă este, totuşi, declaraţia mamei şefului de la Palatul Victoria: "Lovind în mamă, loveşti în fiu. Lovind în soră, loveşti în frate". Sau, pe stil vechi, "Dai în mine, dai în tine, dai în tot ce e de bine...".

* Se redeschide, pentru a câta oară?, dosarul Mineriadei din 1990. Iliescu, Măgureanu, Stănculescu, Cozma, etc. vor fi chemaţi să dea cu subsemnatul. În mod normal, singurul care ar trebui să stea liniştit e ortacu' şef. El şi-a plătit oalele sparte. Şi totuşi, Bunicuţa tace chitic, ori i-o fi frică ori ştie sigur că nu pică?!

* Iar mai înfiinţează Geoană un partid. Nu se lasă el până nu face câte unul pentru fiecare pesedist pe care l-ar putea lua de la Ponta. Celui din urmă o să-i zică P.S.R., adică Partidul Social Românesc. Vă daţi seama că, având un astfel de nume, va fi ciuca miştourilor. Au să-i spună toţi partidul PeSeRe-lor călătoare. Sau, cum ar zice fostul preşedinte, "PeSeRică".

* Un primar din România a pus lacăt pe instituţie şi a plecat la cules de căpşuni. De când D.N.A.-ul a devenit bau-bau-ul politicienilor, e mai rentabil să munceşti cinstit, în străinătate, decât să păstoreşti, aici, o comunitate.

* Avem parlamentari care, în această legislatură, n-au scos nici un pâs pe gură. Culmea, ăştia sunt mai vorbăreţi prin emisiuni, pe la televiziuni. Mădălin Voicu, unul dintre ei. Spunea că nu are niciun rost să vorbească în plen, "pentru proşti". Corect! Mai bine pe sticlă, pentru prostime.

* S-ar părea că fuziunea dintre P.C. şi P.L.R., partidul care nu există, al lui Călin Popescu Tăriceanu, este o chestiune de zile. Chestia asta trebuie să se întâmple şi pentru că Daniel Constantin, încă ministru la Agricultură, până apucă Varanu', de după gratii, să ia legătura cu Ponta, nu mai suportă tirania lui Voiculescu şi nici împilarea Antenei 3. O să ia şi el ce va putea din partid şi, cu ce mai au reformatorii, au să facă, din două mici, una... şi mai mică.

* Toni Greblă, fost parlamentar P.S.D., ex-judecător al Curţii Constituţionale, a fost reţinut pentru 24 de ore. Cică, ar fi încercat să vândă 50 de capre prin nişte intermediari. D.N.A. a ajuns mai rea ca inchiziţia. Ţine morţiş să ne demonstreze că nimeni nu e fără de păcat. Domnu' Toni a declarat că "nu înţelege ce i se întâmplă". Dar e atât de simplu. Cineva vrea să-i dea timp să priceapă.

* Un ofiţei M.Ap.N. a fost internat la balamuc, fiindcă a încercat să demaşte ilegalităţile care se petreceau în unitatea lui. E un exemplu necesar societăţii noastre. A venit timpul să priceapă toată lumea că, în ţara asta, dacă vrei să faci dreptate, e clar că eşti nebun.

* Liderul unei organizaţii maghiare, de dincolo de graniţe, care militează pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, de dincoace de graniţe, a declarat că "România este Statul Islamic al Uniunii Europene". Dacă politica ar fi numai un pic mai candidă şi Ministerul de Externe ar avea puţin umor, i-ar răspunde scurt: "Cine zice ăla este". *  Laszlo Borbely a scăpat, pentru a doua oară, de anchetă. Deputaţii au făcut încă o dată zid în jurul colegului lor. Totuşi, ceva nu e în regulă cu aleşii neamului. Rezistă ei farmecelor Elenei Udrea şi pică, precum nişte pitulici, la smiorcăielile lui Laci!?

* Apropo de Elena. Au dus-o, împotriva voinţei ei, din arest, la ginecolog. De ce nu la dentist? Procurorii se tem ca blonda să nu invoce o posibilă sarcină, ca să le scape din arest.

* Hopa! Partidul lui Geoană tocmai a rămas fără sponsor. Vanghelie, primarul care este, este în arest pentru următoarele 30 de zile. Cică, în ultimii ani, din comisioane de 20%, pe toate lucrările publice derulate în sector, ar fi pus, ban pe ban, două miliarde de lei.

* Măcar Oana Mizil, partenera de viaţă a primarului Goagle, a dovedit că are caracter. Deputat P.S.D., ea şi-a dat demisia din Parlament. Ceea ce e mai greu de înţeles este ce a determinat-o ca, ieşind de la D.N.A., să declare că e însărcinată, că poartă copilul lui Marean? Mai nou, procurorii sunt şi moaşe de sector, constată până şi sarcini?! Sperăm că, cel puţin deocamdată, asta nu e infracţiune.

* Moţiunea P.N.L. pe tema utilizării fondurilor europene a picat la Camera Deputaţilor. Şi a picat rău de tot! Asta demonstrează că Opoziţia e mult mai departe de guvernare decât i-ar plăcea să creadă. Iar şeful ei, dl. Iohannis, e somat, tot mai frecvent, să se trezească...

* Săptămâna s-a încheiat în forţă!

* D.N.A. cere arestarea fostului ministru Şova, care ar fi distrus inclusiv calculatoarele care conţineau informaţii despre relaţiile firmei sale de avocatură cu complexele energetice de le Rovinari şi Turceni. Dacă în D.N.A. există grupări, precum pare să fi confirmat fostul director că ar exista în S.R.I., au să-l ţină pe Şova la beci, ca să-l toarne pe Ponta, până când se va sparge Udrea, să-l înfunde pe Băsescu?

* Şi a urmat, cel de-al doilea pe listă, cu voia D.N.A., ministrul Bugetului, Darius Vâlcov. Un ministru cu faţă avea şi Guvernul Ponta, acu' şi pe ăsta vor să mi-l poprească! Zice-se că, pe vremea când era primar la Slatina, ar fi "marcat" şpăgi de două milioane de euro. Bani foarte mari pentru un oraş atâta de mic.

* De vreo zece zile, parcă l-ar fi înghiţit pământul pe Putin. Nu e atât de important unde se află "ţarul", cât ne interesează să rămână, cuminte, acolo.

* În România, internetul e mai tare ca robinetul. Un studiu recent arată că, la ţară, e mai uşor să dai de semnalul www decât de o sursă de apă potabilă. Concluzia nu poate fi decât una, ne place, mai degrabă conectat, decât curat şi spălat...*.