Faţă de anul 2007, administraţia Bolojan a reuşit doar în mică măsură să-i determine pe funcţionarii Primăriei Oradea să reducă cheltuielile administrative. Mai mult, facturile aferente convorbirilor telefonice efectuate de pe mobil în ultimele luni au crescut, faţă de primele luni ale anului, când conducerea Primăriei era pe mâinile lui Mihai Groza.

Potrivit unei cereri formulate în 8 ianuarie 2009, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice, solicitam Primăriei Oradea următoarele informaţii de interes public: numele funcţionarilor care deţin telefoane de serviciu, valoarea convorbirilor efectuate de fiecare funcţionar pe telefonul mobil, pentru fiecare lună în parte, precum şi numărul posturilor telefonice instalate la fiecare serviciu şi valoarea lunară a facturilor pentru convorbirile efectuate de la acestea în cursul anului 2008. . Dacă pentru costurile convorbirilor telefonice realizate în 2007 am primit o informare detaliată pe fiecare serviciu în parte din cadrul Primăriei Oradea, în acest an ne-au fost comunicate la grămadă toate convorbirile efectuate lunar. Astfel, în cursul anului 2008, valoarea facturilor decontate pentru convorbirile telefonice se ridică la 306.803 lei, în medie factura lunară ridicându-se la 25.566 lei. Din bugetul local, sunt decontate lunar 119 abonamente pentru telefonia mobilă, respectiv 31 abonamente pentru telefonia fixă. În cele 12 luni ale anului trecut, valoarea convorbirilor efectuate de pe telefoanele mobile se ridică la 111.172 lei, în timp ce convorbirile de pe telefoanele fixe, în care intră şi costurile cu Telverde şi telefonul cetăţeanului, se ridică la 195.631 lei. În medie, lunar, costurile pentru telefoanele mobile nu depăşeau 9.254 lei, în schimb, funcţionarii orădeni înroşeau firul roşu al telefonului din birou, valoarea lunară a convorbirilor ajungând la 16.302 lei. Cele mai mari facturi la abonamentele pe mobil s-au înregistrat în cursul lunii ianuarie (10.581 lei), respectiv în luna mai (10.582). Apoi, după preluarea mandatului de către Bolojan, în lunile iunie, iulie şi august, acestea au fost de 8.294 lei, respectiv 7.042 lei şi 7.614 lei. Însă, spre sfârşitul anului, funcţionarii orădeni au efectuat convorbiri de peste 10.000 lei/ lună.
În ce priveşte convorbirile efectuate de la telefoanele din birouri, facturile lunare au ajuns şi până la 20.396 lei în luna mai. Totuşi, începând cu luna iunie, treptat, facturile au scăzut, ajungând în august la 10.807 lei, asta şi pentru că în această perioadă majoritatea funcţionarilor se aflau în concediu. În medie, pe lună, valoarea convorbirilor telefonice pentru cele 31 de abonamente se ridică 16.302 lei.

Ca o dovadă de "maximă" transparenţă, dacă în alte dăţi ne erau furnizate costurile totale ale convorbirilor efectuate de primar şi cei doi viceprimari, de această dată, în informarea pusă la dispoziţie de către reprezentanţii Primăriei Oradea nu se mai face nicio referire la aceste cheltuieli.