Ansamblul Folcloric Bihorul a încheiat proiectele desfăşurate pe parcursul verii cu participarea la festivalul de talie internaţională Cântecele Munţilor, din Sibiu. Pentru toamna acestui an ansamblul pregăteşte un turneu în SUA.

Ansamblul Folcloric Bihorul s-a reîntors recent de la festivalul Cântecele Munților din Sibiu. Festivalul de talie internațională a reunit peste 600 de artiști din ţară şi de peste hotare, şi a fost filmat de TVR.

„Ansamblul Bihorul a prezentat un moment muzical-coregrafic cu un număr de 40 de artiști, care a inclusc corpul de dansatori şi soliștii vocali: Maria Ghiț, Romina Suciu și nelipsitul solist al ansamblului, Adi Balint”, a transmis maestrul coregraf Ioan Silaghi.

„La două zile după întoarcerea de la Sibiu, Ansamblul Folcloric Bihorul a pornit spre un Festival Internațional Concurs organizat în Brăila, un oraș așezat în formă de evantai pe Dunăre. La acest festival ansamblul a participat cu un număr de 48 de artiști” a mai precizat coregraful.

„Și de această dată, Ansamblul Folcloric Bihorul nu și-a dezminţit poziția de ansamblu cu un statut ridicat profesional și s-a bucurat de un real succes.

Proiectele de vară s-au încheiat cu bine, ansamblul Bihorul începe un nou proiect de toamnă, pregătind pentru luna octombrie un turneu în Statele Unite ale Americii”, a mai subliniat coregraful.