60 de fotografii de mari dimensiuni, realizate de reputatul artistul fotograf Brian K. Smith MPA/SPA din Vancouver, Canada, vor fi expuse pe simezele Galeriei „Mezey Lajos”, Centru Expozițional  EFA Oradea - România, sub genericul: „Orientul Îndepărtat întâlnește Vestul Îndepărtat”.

 

Deși ne aflăm în plin sezon estival, Asociația Internațională „Euro Foto Art” și Summit Agro Romania, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, continuă să organizeze pentru publicul vizitator expoziții inedite de artă fotografică. De această dată, vor putea fi admirate lucrările reputatului artistul fotograf Brian K. Smith MPA/SPA din Vancouver, Canada.

„O viață întreagă de călătorie m-am inspirit din conexiunile unice care există în artă/ limbă și stiluri de viață din întreaga lume. Am experimentat culturile multor grupuri etnice diferite, împreună cu arta și cultura lumii mai familiare, pe coasta de vest a Canadei. Ca fotograf și artist, ceea ce văd, ceea ce experimentez, pe cine întâlnesc pe parcurs, toate îmi influențează gândurile, ideile și creativitatea. Orientul Îndepărtat întâlnește Vestul Îndepărtat, fiind un exemplu de culturi care, la un moment dat, cu mult timp în urmă, se aflau în aceeași locație generală, dar s-au separat cu peste zece milenii în urmă...”, precizează, printre altele, expozantul.

Reputatul artistul fotograf Brian K. Smith mai susține că: „În prezent, schimbările pozitive de pe coasta de vest și în restul Canadei au arătat cum o cultură, care era pe punctul de a fi complet pierdută, se poate recupera și reveni”.

Vernisajul expoziției, organizată sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică, va avea loc, în prezența autorului, la noul sediu al Galeriei „Mezey Lajos”, Centru Expozițional EFA Oradea-România, din cadrul secției Muzeului Orașului Oradea, miercuri, 21 august, de la ora 18.00. Momentele muzicale vor fi asigurate de reputatul artist orădean de violă Thurzó Sándor József, reprezentant al Asociației Comunitare și Culturale Sola Fide și de artiștii Rock Filarmonica Oradea, Alexandrina Chelu Schorr (voce) și Florian Chelu Madeva (chitară), care vor interpreta mai multe piese din repertoriul canadian și internațional.

Expoziția va rămâne deschisă publicului, la secţia Muzeul Orașului Oradea, până în data de 4 octombrie, de marți până duminică, între orele 10.00-18.00. Lucrările expuse vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea, graţie protocolului încheiat între AIEFA și OTL.