Biserica Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe” din Parcul Traian, prin preacucernicul paroh Eduard Fischer, a invitat formația „Duo Varadiensis” să susțină un concert dedicat Zilei Femeii.           

Instrumentiștii Lucian Malița - vioară și Alex Iosif Thurzo - violă, au oferit, cu multă dăruire și entuziasm, un program de bijuterii muzicale, pentru a scoate în evidență semnificația zilei de sărbătoare și pentru a aduce un omagiu de prețuire și mulțumire femeii, fie ea mamă, soție, soră sau bunică.

Formația Duo Varadiensis a oferit ascultătorilor un program de muzică romantică, clasică și instrumentală, cu foarte multe piese cunoscute, apropiate sufletului, prin acordurile partiturilor și ale textelor strălucitoare, create de maeștrii versurilor și renumiți compozitori.

Repertoriul prezentat a pus în valoare personalitatea fiecărui instrumentist, care a demonstrat înzestarea artistică personală, creativitatea şi, mai ales, dăruirea și virtuozitatea individuală.

Serata muzicală a avut succes, deoarece fiecare piesă interpretată s-a dovedit a fi un „adevărat giuvaier” în interpretarea celor doi foarte apreciaţi instrumentişti, dovedind simțirea înaltă din armonia creației și frumusețea semnificației Zilei Femeii.

Colaborarea de aproape 40 de ani dintre cei doi interpreţi, Lucian Maliţa și Alex Iosif Thurzo, este o revelaţie, pentru că, pe parcursul acestor ani, artiștii au interpretat piese deosebit de relevante din muzica clasică și romantică, oferind, astfel, împreună auditoriului numeroase concerte în ţară și străinătate. Prin calităţile lor interpretative, finețea, nivelul deosebit de exprimare a frazelor și dialogul perfect al instrumentelor, cei doi interpreți au oferit auditoriului un moment de entuziasm și bucurie.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei de Covid-19.

Miorița SĂTEANU, președintă onorifică a Uniunii Femeilor Bihor