Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai’’ Bihor, prin Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai’’ Bihor, organizează în perioada 19 - 24 septembrie, Săptămâna cărții, lecturii și a bibliotecii, sub genericul Biblioteca - liantul cultural al comunității.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului câștigat la concursul de proiecte inițiate și finanțate de Primăria Oradea.

„Prin acest proiect dorim să evidențiem latura cultural-educativă a comunității, cu atragerea spre carte, lectură și bibliotecă, în cadrul câtorva evenimente organizate pentru diverse categorii socio-profesionale”, transmit reprezentanţii instituţiei.

Programul va debuta cu Simpozionul naţional „Biblioteca-liantul cultural al comunităţii”, care se va desfăşura în data de 19 septembrie. În data de 20 septembrie va avea loc o dezbatere cu tema: Sunt mai interesante cărţile decât filmele? În data de 21 septembrie are loc Caravana Poveştilor, iar în 22 septembrie va avea loc Şcoala de maniere elegante pentru copii - Bon Ton. Tot în 22 septembrie va avea loc activitatea intitulată „Mami, de ce plâng stelele?”, în care se vor prezenta curiozităţi despre planete.
În 23 septembrie se va organiza un concurs de cultură generală pentru liceeni, iar în 24 septembrie un Turneu de şah şi activitatea Cine sunt cercetaşii?.
Pe tot parcusul proiectului vor avea loc dialoguri cu personalităţi bihorene şi se va desfăşura campania de lectură Citim împreună.