Actrița Mirela Niță Lupu, în colaborare cu Editura Ratio et Revelatio și cu Teatrul Regina Maria, invită orădenii la lansarea cărții „Jurnalul unei povești sau „Cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii”.

Evenimentul va avea loc luni, 4 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Arcadia. Jurnalul unei povești sau „Cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii” este un periplu plin de farmec și educativ în culisele teatrului și prezintă toate etapele creării unui spectacol, pornind de la povestea care așteaptă pe raft să fie aleasă și transformată în „verb”, până la rolul fiecăruia în construcția spectacolului.

Cartea vine ca un răspuns la întrebările ce i-au fost adresate de-a lungul timpului actriței Mirela Niță Lupu de către spectatorii curioși să descopere ce se întâmplă în spatele cortinei și pornește de la pretexul uneia dintre cele mai cunoscute povești din lume: Pinocchio. Chiar dacă la prima vedere pare o carte dedicată copiilor, se adresează în egală măsură fiecărui cititor-spectator care nu se rezumă doar la întâlnirea din sală, ci vrea să exploreze, fără să se lovească de un limbaj ermetic, închis pentru cei neinițiați, toate elementele care dau naștere universului teatral.
„Mirela Niță Lupu a avut ideea năstrușnică de a scrie jurnalul transformării unei povești în spectacol de teatru de păpuși. Bazându-se pe propria experiență de actriță, autoarea reușește să personalizeze povestea însăși, dându-i o voce cu totul cuceritoare și făcând astfel să apară pe lume o poveste nouă, captivantă și educativă deopotrivă, notează Mircea Pricăjan.

La lansare vor participa: criticul de teatru Elisabeta Pop, redactorul șef al Revistei Familia, Mircea Pricăjan, editoarea cărții, Raluca Lazarovici, și Bianca Dacin, ale cărei ilustrații se regăsesc în volum.

De asemenea, publicul va avea ocazia de a se întâlni cu actorii: Armanca Serac, Andrei Fazecaș, Anca Sigmirean, Petre Ghimbășan, Sebastian Lupu și Andrian Locovei. Lansarea va fi moderată de Florina Dometi, secretar literar al Teatrului Regina Maria și redactor al cărții, alături de Raluca Lazarovici.

Participarea la lansarea de carte se face pe bază de rezervare, la numărul de telefon: 0752 598 805. În cazul în care se vor schimba condițiile de acces în urma creșterii numărului de infectări cu Covid-19, noile reguli vor fi anunțate de organizatori.