Orădenii sunt pasionați de concertele cu muzică din filme, dovadă că toate biletele pentru concertele care vor avea loc astăzi și mâine, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Oradea, s-au epuizat deja. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Shinya Ozaki, din Japonia, care revine în orașul de pe Crișul Repede a cincea oară să dirijeze lucrări de mare popularitate din literatura muzicală a artei cinematografice.

„Maestrul Ozaki revine la Oradea, pentru a ne delecta cu muzică din filme. În fiecare an, am organizat două concerte de acest gen, datorită cerinței foarte mari venite din partea melomanilor pentru acest gen de spectacol. Noutatea la concertele din 11 și 12 mai este «cavalcada» de muzică Beatles. Orchestrei orădene îi place foarte mult să colaboreze cu maestrul Ozaki, care este unul dintre cei mai buni colaboratori ai instituției noastre, unul dintre invitații permanenți pe care îi avem în fiecare stagiune”, a spus Todor Albert, directoriul general-manager al Filarmonicii Oradea, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, dirijorul Shinya Ozaki a lăudat activitatea și deschiderea spre nou a directorului Todor Albert în anii de colaborare fructuoasă de până acum.

Programul cuprinde titluri celebre din perioada ultimelor cinci decenii a artei filmografice universale: Belle of the Ball, Over The Rainbow, Lawrence of Arabia, Trumpeter’s Lullaby, Theme from Sunflower, Evita, Miss Saigon, The Best of the Beatles, Endless Love, The Pink Panther, Grease, Themes from Memoirs of Geisha, The Lord of the Dance, Pirates of the Caribbean – „Dead Man's Chest”.

Maestrul Shinya Ozaki a dirijat numeroase orchestre la noi în ţară, printre care şi Orchestra Filarmonicii George Enescu din Bucureşti. Din anul 1994 îşi desfăşoară activitatea ca dirijor permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureş şi al ansamblului Camerata Transilvanica. În 1998, Shinya Ozaki a fost distins cu titlul Pro Urbe din partea primăriei municipiului Târgu Mureş. Trei ani mai târziu, a fost recunoscut cu Meritul schimburilor culturale de către ambasadorul României din Japonia, iar în 2005 i s-a decernat Meritul cultural în grad de comandor de către preşedintele României. Shinya Ozaki a studiat dirijatul cu reputaţi maeştri ai baghetei, precum Seiji Ozawa sau Jean Fournet, şi a condus cu succes orchestre din Japonia, SUA şi în mai multe ţări din Europa.