La Muzeul Țării Crișurilor a avut loc joi, 29 iulie, de la ora 19:00, Concertul de deschidere a Masterclass-ului de pian susținut de Arcadie Triboi – pianist concertist și profesor de pian la Conservatorul superior de muzică din Köln, Germania.

 

În cadrul Concertului, publicul a avut posibilitatea să îl asculte pe Arcadie Triboi atât în ipostază solo, el cântând o Sonată de J. Haydn, Nocturnă de Fr. Chopin și Etude de J. Sibelius, cât și în cea de membru în formație camerală, când a interpretat împreună cu violonista Andrada Ciupeiu – asistent universitar dr. la Departamentul de Muzică – Facultatea de Arte a Universității din Oradea – Sonata nr. 3 de E. Grieg. În semn de gratitudine pentru aplauzele susținute ale publicului, cei doi au oferit ca bis piesa compusă de E. Elgar intitulată Salut d’amour.

Acest Concert marchează începutul unui nou eveniment cultural care se înscrie în seria intitulată Pași spre măiestrie, organizată de Asociația culturală Aesthete, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor și cu Universitatea din Oradea, Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, ce are în vedere organizarea de cursuri de măiestrie cu muzicieni de renume atât din țară, cât și din străinătate. Aceste evenimente se adresează tinerilor ce studiază un instrument și doresc să urmeze drumul performanței în muzică. Proiectul se continuă în aceste zile cu susținerea propriu-zisă a cursurilor de măiestrie, care se realizează prin întâlniri individuale ale cursanților cu pianistul Arcadie Triboi.

Întregul eveniment se va încheia cu Concertul de final, când cei înscriși la curs vor performa în fața publicului. Acesta va avea loc marți, 3 august 2021, de la ora 17.00, la Muzeul Țării Crișurilor. Intrarea la eveniment se va face tot pe bază de invitații, care vor fi puse la dispoziția publicului începând de luni, 2 august 2021. Ele se vor putea procura (în limita locurilor disponibile) de la secretariatul Muzeului Țării Crișurilor – tel: 0259.706101 sau de la Andrada Ciupeiu – tel: 0741.314387, se arată într-un comunicat al MŢC.