Concertul "Noi umblăm a corinda şi cu drag a vă cânta" - Regal folcloric la Filarmonică
Sala Filarmonicii de Stat Oradea a devenit miercuri seara neîncăpătoare, cu prilejul concertului de colinde, obiceiuri de iarnă şi folclor, intitulat "Noi umblăm a corinda şi cu drag a va cânta". Acest regal folcloric a fost oferit drept cadou iubitorilor de folclor din Oradea, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, de către Consiliul Judeţean Bihor şi Şcoala de Arte "Francisc Hubic".
Cu acest prilej, spectatorii au retrăit frumuseţea Sărbătorilor de iarnă petrecute la sat, cu miros de cozonaci proaspeţi, mere, nuci, cu cete de colindători îmbrăcaţi în straie populare. Orădenii au avut bucuria să asculte colindele copilăriei lor şi cântecele preferate în Sala Filarmonicii de Stat din Oradea, cu prilejul Concertului de colinde, obiceiuri de iarnă şi folclor, intitulat "Noi umblăm a corinda şi cu drag a vă cânta, susţinut de o serie de artişti bihoreni şi nu numai. Cu acest prilej, şi-au dat concursul: Grupul vocal "Lioara" al Şcolii de Arte "Francisc Hubic" Oradea, pregătit de Antonela Ferche Buţiu, Grupul vocal bărbătesc "Feciorii Bihorului", laureatele Concursului "Moştenitorii" - Andreea Puşcaş, Andrada Tulvan şi Ioana Angela Urs, o ceată de colindători de la Ansamblul Folcloric "Nuntaşii Bihorului", coregraf Florian Clepe, precum şi un grup de colindători care a prezentat colinde religioase. De asemenea, au evoluat îndrăgiţii interpreţi bihoreni Dana Ionela Jurjuţ, Antonela Ferche Buţiu, Maria Sidea, Cornel Borza şi Maria Haiduc. Invitaţi din afara judeţului au fost cunoscuţii interpreţi ai folclorului românesc Alexandru Pugna, Liliana Laichici, Nicolae şi Nicuşor Mureşan, Florentina şi Petre Giurgi. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra "Rapsodia bihoreană", condusă de dirijor, prof.Liviu Butiu. Invitata de onoare şi prezentatoare a acestui eveniment a fost cunoscuta realizatoare de emisiuni de folclor Marioara Murărescu, care răspunde, de fiecare dată, cu bucurie, invitaţiei Şcolii de Arte "Francisc Hubic".
În cadrul concertului, a avut loc şi un moment festiv, Marian Boboia, directorul Şcolii de Arte "Francisc Hubic" fiind răsplătit cu o plachetă aniversară din partea doamnei Marioara Murărescu pentru cei 25 de ani de directorat şi pentru merite deosebite în promovarea folclorului românesc.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.