Centrul Comunitar Pallóczi Horváth Simon din Batfa , Transcarpatia (UA), a găzduit duminică, 30 octombrie, în prezenţa unui public numeros, vernisajul expoziției personale  a preotului reformat Doban Dorina, prezentată şi în Oradea, cu scopul de a strânge ajutoare.

 

 Vernisajul, transmis live de Asociaţia Euro Foto Art Oradea, l-a avut ca invitat special pe preşedintele asociaţiei româneşti, Ştefan Toth.

Acesta a subliniat în discursul său că vernisajul are loc într-un context fără precedent, deoarece evenimentul a oferit posibilitatea aducerii de la  Oradea a unor ajutoare umanitare oferite de membrii creatori și simpatizanți ai AIEFA din România și de peste granițele țării și predării acestora enoriașilor Congregației Reformate Pallo cu sediul în Batfa (UA). „Am rămas foarte impresionat de gestul unor pensionari chiar de peste 80 de ani, care au reacționat poztiv la inițiativa AIEFA, donând diferite sume de bani, sau îmbrăcăminte. Cu privire la fotografiile expuse cunoscutul artist fotograf orădean a apreciat consecvența expozantei, care a continuat și activitatea ei de artist fotograf. Preotul reformat i-a mulțumit mentorului său  pentru eforturile depuse în organizarea primei sale expoziții personale vernisate la Oradea (RO) și acum în Batfa (UA). Mulțumirile sale deosebite au fost adresate acelora care au donat diferite sume de bani sau îmbrăcăminte groasă.
Printre ajutoarele donate prin intermediul asociaţiei orădene se află 160 de kg de îmbrăcăminte, 74 kg de conserve și 321 kg de alimente nealterabile (paste făinoase, făină, orez, ulei de gătit și griș). De asemenea, au fost donate două cutii de 22 kilograme cu medicamente și obiecte de igienă personală donate de Casa Kárpátalja Ház (Casa Transcapratia) din Kisvárda (HU). Ajutoarele umanitare  au fost transportate cu autoutilitara Duran`s  condusă de Mirela Kovács și cu autoturismul condus de către artistul fotograf Ovi D. Pop.

 

.