Institutul Cultural Român anunţă încheierea ediţiei 2023 a Programului Cantemir, program de cofinanţare pentru proiecte culturale destinate mediului internaţional, prin care, anul acesta, s-au derulat 26 de evenimente în 22 de ţări.

 

Potrivit unui comunicat al ICR, ţările în care s-au desfăşurat proiectele culturale sunt Albania, Austria, Australia, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Chile, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Indonezia, Marea Britanie, Mexic, Republica Moldova, Portugalia, Polonia, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Spania şi Noua Zeelandă.

În urma apelului ICR din luna ianuarie, au fost depuse 94 de proiecte, dintre care 52 s-au calificat pentru jurizare, comisia desemnând câştigători 14 operatori culturali în cadrul secţiunii „Arte vizuale" şi 13 la „Artele spectacolului", bugetul alocat de institut pentru această primă ediţie a programului, reluat cu succes după o pauză de zece ani, fiind de 2.400.000 lei.

Proiectele care au primit cofinanţare de la ICR s-au adresat mai multor categorii de public, contribuind la creşterea vizibilităţii culturii române în lume. O nouă sesiune a programului va fi anunţată de ICR în ianuarie 2024.