La Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta, Ziua Culturii Române a fost sărbătorită, cu mare bucurie și emoție, atât de elevi cât și de profesori.

Elevii claselor I D, a  II-a C și a III-a D, coordonați de profesoarele pentru învățământ primar Sanda Mariana Iga, Adina Mariana Nuțiu și Florica Dehelean au dat viață poeziilor marelui poet, finalizând activitățile din proiectul „Mihai Eminescu - Mai aproape de noi” un proiect derulat în perioada 10 – 15 ianuarie 2024. În cele 5 zile, elevii au aflat multe despre viața marelui Eminescu, despre opera acestuia și despre modul în care a făcut cunoscut în întreaga lume, poporul român. Așa au înțeles că nu este o întâmplare faptul că, în 15 ianuarie e Ziua Culturii Române. 

„Au  fost zile încărcate de emoție, de bucuria noului, de plimbarea prin lumea eminesciană, de minunatele creații transpuse în imagini și apoi căpătând culoare și viață prin măiestria izorâtă din suflete curate de copii”, susține profesoara Sanda Mariana Iga.

Alături de cele trei profesoare, la proiect au mai colaborat și bibliotecara Dorina Popescu și logopedul Anca Boițu și laborantul Cristian Butcă.

La finalul proiectului, elevii au fost recompensați cu diplome de participare  iar cei mai activi au fost premiați.