În cadrul seriei „Dialogurile Familia”, vineri, 2 august, va avea loc o discuție antrenantă despre literatură și cele mai noi apariții editoriale între scriitorii Marian Coman și Mircea Pricăjan.

 

Revista „Familia” și Editura Nemira anunță un nou eveniment în cadrul seriei „Dialogurile Familia” și invită cititorii vineri, pe 2 august, să participe la o discuție antrenantă despre literatură și cele mai noi apariții editoriale între scriitorii Marian Coman și Mircea Pricăjan, gazda întâlnirii. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas Oradea, de la ora 18.00.

Marian Coman, autorul volumului „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice” (n’autor, 2019, 2023, ed. a II-a), apreciat deopotrivă de cititori și de profesioniști din industria cărții, a revenit în primăvara acestui an cu un roman care adaugă încă o piesă de puzzle în universul inedit construit anterior: „Ultima carte”. Volumul a fost lansat în cadrul imprintului n’autor (Grupul editorial Nemira), coordonat de Eli Bădică, și a cunoscut un succes rapid.

Cea mai recentă carte a lui Marian Coman se deschide cu cea mai veche istorie din lume: una de iubire. Într-un prezent apropiat, Alex atrage cititorii în povestea lui și a Adei. Dar nu le lasă vreme să se înduioșeze, căci, curând, descoperă că li se relatează ultima lor zi împreună. În paralel, aceștia îl întâlnesc pe Manu, care le permite să pătrundă în intimitatea gândurilor sale de scriitor aflat în plină criză creativă. Cei doi vor fi aproape pe tot parcursul cărții, ba unul, ba celălalt, până când destinele li se întrepătrund, permanent la granița dintre realitate și ficțiune, dintre virtual și real, dintre povești.

„Ultima carte” are, de altfel, darul acela aparte al literaturii bune: să schimbe ceva în fiecare cititor la finalul lecturii.      

Despre autor

Marian Coman s-a născut în 1977, la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă la Brăila, unde a fost jurnalist în presa scrisă și televiziune. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris scenariile benzilor desenate Harap Alb continuă și Tinerețe fără bătrânețe, volumele Nopți albe, zile negre (2005), Testamentul de ciocolată (2007), Teoria flegmei. Apel la mitocănie (2008), Haiganu. Fluviul Șoaptelor (2015), Haiganu. Furia Oarbă (2017), Omulețul din perete și alte povestiri fantastice (2019; 2023, ed. a II-a, revizuită și adăugită), Ultima carte (2024) și scenariul romanului grafic TFB (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În 2018, s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy și Thriller, și imprintul Nezumi, dedicat manga, dar și producția de audiobook-uri publicate pe platforma AudioTribe. În prezent, locuiește în București și este membru PEN Club România și Science Fiction & Fantasy Writers Association (SFWA).