Numărul 9 al Revistei Familia a fost lansat în această săptămână şi poate fi găsit în cele mai importante librării din ţară. Orădenii îl pot achiziţiona şi de la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, sau punctele de vânzare Visit Oradea.

 

Cel mai recent număr al revistei este axat pe critică și poezie și cuprinde cronici literare efervescente semnate de Marius Chivu, Ioan Moldovan, Alex Moldovan, Andreea Pop, Dan-Liviu Boeriu, Ioana Cistelecan, Florin Ardelean, Radu Bejan și Mihók Tamás, studii literare eclatante marca Al. Cistelecan (care publică o mini-monografie, de nu mai puțin de 14 pagini, a scriitoarei Magda Cârneci) și Magda Danciu, un royal flush de poezie proaspătă – Bogdan Tiutiu, Florin Dumitrescu, Gelu Diaconu, Cristina Drăghici și Kemenes Henriette (aceasta din urmă cu un poem inspirat de războiul ruso-ucrainean, în traducerea lui Mihók Tamás), eseuri și cronici de teatru (Alexandru Jurcan), cinema (Irina-Roxana Georgescu), muzică clasică (Adrian Gagiu), muzică contemporană (Andrei Zbîrnea) și plastică (Aurel Chiriac), fotografii ale inconfundabilului Silviu Gheție, precum și impresii la cald ale invitaților la cea de-a unsprezecea ediție a festivalului timișorean LitVest.

La șirul de contribuții incitante se adaugă un text cu totul și cu totul aparte, și anume traducerea în limba română, asigurată de Alexandru Seres, a unui articol semnat E.M. Cioran, apărut în numărul 10 (anul 1987) al revistei exclusiviste „Egoïste”.