Filarmonica de Stat Oradea oferă melomanilor un nou concert în cadrul stagiunii de vară Initio 2023 - Pop Simfonic, care va avea loc duminică, 20 august, ora 19.30, în Piața Unirii.   

În atmosfera plăcută a serii de vară de duminică, 20 august, publicul va fi întâmpinat de un program care îmbină genul pop și cel simfonic, în cadrul concertului „Pop-Simfonic”. Concertul va avea loc în Piața Unirii și se va bucura de prezența unor soliști de anvergură, ce vor aduce pe scenă piese originale sau aranjamente de la Johann Sebastian Bach și până la Andrei Tudor. Cei care vor urca pe scenă în concertul „Pop-Simfonic” și vor încânta publicul cu vocile lor sunt: Paula Seling, Nick Casciaro, Florin Estefan, Alexandra Anușcă, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje și Cristina Pantea, cărora li se alătură Timea Borbíró la flaut și Andrei Tudor la pupitrul dirijoral.

Multe dintre piesele concertului orădean sunt aranjamente, precum și creații personale ale compozitorului Andrei Tudor. Fiind una dintre cele mai importante personalități ale muzicii românești contemporane, Andrei Tudor este un compozitor versatil și un muzician inovativ și plin de creativitate. Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea va deschide concertul cu piesa „A Tempo” din creația lui Andrei Tudor. De asemenea, pe parcursul concertului vor putea fi ascultate aranjamente create de Tudor: „Nădejdea mea” în interpretarea lui Ovidiu Lazăr, „Il Mondo” cu Nick Casciaro, „Dernière danse” alături de Rebeca Moje, „Non ti scordar di me” cu Alexandra Anușcă, „Penny Whistle Jig” în interpretarea intrumentală a flautistei Timea Borbíró, piesa simfonică compusă de Andrei Tudor „Late August Poem”. Din seria aranjamentelor fac parte și „Oameni” cu Cristina Pantea, „L’appuntamento” în interpretarea lui Ovidiu Lazăr, „Eternitate” cu Nick Casciaro, lucrarea simfonică „Le bal de casses pieds” și, în finalul concertului, „Oh Happy Day”, când pe scenă vor urca toți artiștii implicați în concert, precum și Grupul de Copii „Enjoy Music”.