De Ziua Culturii Naționale și împlinirii a 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, la sediul PSD, a fost organizată o adevărată Gală de cinstire, în avans, a acestui eveniment.

În prezența unui numeros auditoriu și a invitaților speciali, manifestarea de suflet și simțire românească a debutat cu intonarea Imnului Național, interpretat de Corul „General Traian Moșoiu”, la care s-au alăturat toți participanții.

În intervenția sa, doamna profesor Doina Bunea, a prezentat, pe scurt, aspecte din viața și activitatea poetului “miracol” Mihai Eminescu, universul poeziei sale, diversitatea temelor, poet, care, prin versurile sale, a îmbogățit literatura română și universală.

Din seva poporului român, au izvorât scriitori, care, prin opera lor, au hrănit sufletul românului și nu numai.

Corul “General Traian Moșoiu”, sub bagheta domnului profesor Ioan Fluieraș, împreună cu doamna profesor Matei Maria, solistă, ne-au încântat cu versuri eminesciene.

Momentele muzicale au căpătat o și mai mare înălțare și vibrație sufletească prin intervenția poetei Mihaela-Maria Dindelegan. Printre momentele muzicale, aceasta a recitat cu voce caldă versuri din creația proprie și a altor poeți români, întregind astfel atmosfera de înaltă trăire și mândrie patriotică. S-a simțit o adiere de bucurie, bună dispoziție, optimism și speranță pentru prezent și viitor, care să mulțumească și să unească generațiile noastre.

Senectutea este o adevărată școală, ultima facultate care ne învață să fim uniți, să ne iubim pământul strămoșesc, neamul românesc, cu tradițiile sale, care sunt izvor de inspirație pentru talentații noștri scriitori.

Se apropie 24 Ianuarie, zi în care sărbătorim Unirea Principatelor Române sub Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. “Uniți în cuget și simțiri”, ne-am prins în Hora Unirii! A fost o zi de adevărată satisfacție sufletească, cultural-patriotică a participanților.

Mulțumiri și La Mulți și Fericiți Ani, participanților!

Ing. Pavel MERCEA