Explozie de tinerețe și talent - Arta ne unește
În parcul Libertății din Oradea, s-a desfășurat recent cea de-a II-a ediție a proiectului cultural „Arta ne unește”. Au evoluat, cu acest prilej, cursanți ai claselor de muzică și arte plastice din cadrul Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea.
Prin intermediul acestui proiect, compartimentele de muzică și arte plastice ale Școlii de Arte „Francisc Hubic”, din cadrul Centrului de Cultură al județului Bihor, au propus un eveniment interactiv, în aer liber, într-un peisaj dinamic pentru comunitate.
Desfășurat pe parcursul mai multor ore, programul a fost unul vast și diversificat, incluzânt momente de muzică vocală clasică, populară și ușoară, momente de virtuozitate instrumentală (pian, vioară, instrumente de suflat), precum și un vernisaj expozițional cu lucrări de grafică și pictură. Unul dintre scopurile acestui proiect este promovarea cursanților de la această școală, mediatizarea activității de predare și instruire, pentru a pătrunde în lumea studiului artelor și a cunoaște tehnici și metode ale procesului de învățare la un instrument, arte vizuale și coregrafie.
După cum scria şi pe afiş, evenimentul a urmărit „atragerea comunităţii spre o existenţă aleasă, arta fiind un mod de a coexista într-o formă culturală variată, fiind nevoie de un context în care fiecare să se poată exprima prin intermediul sunetului, culorii şi mişcării”.
Profesorii coordonatori au fost: Alina Orban, Deac Lăcrimioara, Antonela Buțiu, Liviu Buțiu, Bogdan Bodiș Adam, Cristi Moldoveanu, Kasa Tamas, Dee Robert, Sabău Florentina, Hollo Kinga, Annamaria Bulzan, Michaela Aromanesei, Berki Gherghe, Valentin Lazăr. Reprezentant CCPCT, Csatho Tohotom Csongor.
„Manifestarea în mijlocul comunității, urmărește contribuția noastră la deschiderea interesului spre arte și educație artistică și dezvoltarea prin cunoaștere, creație, implicare, formare a unor criterii de apreciere estetică și cultivarea sensibilității fiecărui individ. Dorim să transmitem și să prezentăm acest act de cultură și să atragem noi alte generații în mijlocul nostru. Reprezintă o modalitate de autoevaluare și validare în fața și în mijlocul comunității și o ocazie de a oferi celor din jur experiențele participanților, prin studiu, fragmente pure prin creativitate, interpretare și crearea unei legături între suflet și realitate”, a precizat profesoara Antonela Ferche Buțiu.
Realizarea acestui proiect a fost posibilă cu implicarea și susținerea Fundației Comunitare Oradea, reprezentată de Claudia Abrudan.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.