Expoziţie de artă fotografică a artistului Claudiu Oros - „România FotoArtistică”
Asociația Internațională „Euro Foto Art” din Oradea (AIEFA) și Summit Agro Romania a pregătit, în parteneriat cu Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), o nouă expoziție de artă fotografică.
De această dată, pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István” din cadrul Centrului Expozițional EFA Oradea – România din Palatul Princiar al Cetății medievale Oradea, Corpul E, vor fi expuse fotografiile artistului fotograf Claudiu Oros, din Onești, județul Bacău, intitulată „România FotoArtistică”. Expoziția personală cuprinde o selecție de 43 de fotografii artistice deosebite din punct de vedere artistic, realizate în diferite regiuni pitorești ale României. Artistul fotograf, expozant de 30 de ani, de profesie farmacist, s-a născut în Oradea, oraș unde a locuit până la sfârșitul anului 2020, după care s-a mutat în municipiul Onești, județul Bacău. Se ocupă de fotografie de circa 9 ani, după ce în anul 2015 a absolvit cursul de tehnică și artă fotografică organizat de AIEFA sub conducerea lectorului Ștefan Tóth István și a devenit în scurt timp membru creator al acestuia. La data de 27 aprilie 2017 a fost vernisată în prezența autorului prima lui expoziție personală cu ocazia înaugurării Galeriei „Ștefan Vilidár István” din Palatul Princiar al Cetății medievale (Corpul C, etajul I).
„Am practicat diverse genuri ale artei fotografice și am observat că cel mai mult mă regăsesc în fotografia de peisaj (sălbatic, rural). Sincer pot afirma că m-am convins că avem o țară superbă și mă bucur că am reușit să o descopăr mai în profunzime: de la sate pitorești (din Bucovina, Apuseni, Țara Bârsei etc.) până pe crestele unor munți precum Făgăraș, Retezat, Ciucaș și alții. România are multe locuri de vis, unele mai puțin știute, noi o subestimăm și e foarte plăcut când ajungem în zone mai retrase și explorăm la pas la un moment dat. Sunt și locații în care îmi doresc să ajung pentru prima dată (sau să revin la altele vechi pe care le ador). Pentru a realiza o fotografie de peisaj de calitate din punct de vedere artistic trebuie răbdare, uneori mergi chiar degeaba când, din cauza condițiilor meteorologice, ai urcat ore în șir (uneori chiar la frontală și poate cu un rucsac ceva mai greu), ai stat în viscol, te-a prins o ploaie torențială și n-ai surprins mare lucru sau chiar nimic, sperând ca altădată să fie mai bine. Un mare avantaj al fotografiei e acela că mă relaxează, mă deconectează de cele zilnice”, afirmă artistul fotograf expozant. Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului, vineri, 6 septembrie 2024, de la ora 18.00, în Galeria „Matei Stegerean”. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 5 octombrie, zilnic, între orele 08.00 – 20.00. Accesul publicului este gratuit.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.