În perioada 14-22 iunie, în Cetatea Oradea, secția muzeului Oradea, corp A, parter, este deschisă pentru public expoziția „Pigmentul monocolor”. Evenimentul este realizat sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România.

Expoziția „Pigment monocolor” este realizată de fotograful Gelu Stănculescu, alături de modelul Maria Scîrlet. Evenimentul în sine este un limbaj format din culori și texturi, prin care se exprimă sentimente, stări, emoții. Textura și culorile sunt o a doua piele, un mod prin care modelul te invită să îl descoperi.

„Expoziția de artă fotografică „Pigmentul Monocolor” te invită într-o călătorie emoțională a trăirilor interioare ale modelelor. Fiecare lucrare este o muncă comună a fotografului și a modelului, iar culorile și texturile alese au fost alese cu atenție pentru a exprima mesaje profunde. Acoperirea cu culori pe tot corpul nu este doar un simplu element estetic, ci este utilizat pentru a crea coduri și simboluri care se regăsesc în trăirile vizibile și nevăzute ale modelului”, explică Lavinia Pop.

Potrivit acesteia, fotografiile din expoziție au o estetică unică și o sensibilitate emoțională profundă. În mod special, abordarea monocromă și acoperirea modelului cu culori create prin pigmentare, oferă o perspectivă unică asupra trăirilor și emoțiilor exprimate. Lucrările au o putere de a provoca reacții intense din partea spectatorului, și îi invită să pătrundă în universul emoțional al modelului. 

În concluzie, expoziția este o experiență vizuală captivantă și profund emoțională, care transmite cu succes stările și trăirile interioare ale modelelor feminine.