În perioada 10-15 iulie, în orașul Sozopol, Bulgaria, a avut loc Festivalul Internațional de Arte „Muzite”, eveniment la care trupa TincART, de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, a participat pentru a cincea oară consecutiv. 

Festivalul Muzite, ajuns la cea de-a 18-a ediție, este organizat de Primăria orașului Sozopol, în parteneriat cu Asociația „Muzite” din Sofia, sub înaltul patronaj al vicepreședintei Republicii Bulgaria, Iliana Yotova, precum și Ministerul Culturii din Bulgaria, alături de sprijinul Ambasadei României din Bulgaria.

La ediția din acest an, trupa TincART a participat cu piesa de teatru „Jimmy & company”, o creație proprie TincART, din distribuția piesei făcând parte elevii Liceului Teoretic Nicolae Jiga Tinca: Ștefan Drăgan, Alexia Herdean, Briana Blidar, Darius Țărău, Andrei Drimbe, Diana Bobîltiu, Maia Terec și Andrei Brasa, scenariul și regia piesei fiind semnate de profesorul Iuliu Orban, coordonatorul trupei.

Trupa TincART, cu piesa de teatru „Jimmy & company”, a obținut locul 3, la categoria de vârstă liceu, iar eleva Briana Blidar, pentru rolul mamei, a obținut tot premiul 3. De asemenea, coordonatorul trupei TincART, profesorul Iuliu Orban a obținut premiul special pentru „Dezvoltarea și promovarea culturii în rândul tinerilor”.

Deplasarea trupei la Festivalul Internațional de Arte „Muzite” a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Tinca și a Liceului Teoretic „Nicolae Jiga”  Tinca.

De-a lungul celor 11 ani, Trupa TincART a devenit un brand al comunei Tinca, fiind apreciată la concursuri și festivaluri de specialitate, atât la nivel național, cât și internațional.