Ediția a VI-a a Festivalului Internațional va debuta azi, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea, la care sunt invitați să participe toți iubitorii fotografiei. În cadrul Festivității va fi sărbătorită Ziua Artei Fotografice în România - 11 ianuarie care este totodată și ziua de naștere a artistului fotograf Carol Pop de Szathmári .

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a inițiat în urmă cu șase ani organizarea primei ediții a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári cu scopul de a aduce în actualitate personalitatea și lucrările primului fotoreporter din lume, care a fotografiat un război de la început până la sfârșit. Cea de a VI-a ediţie a festivalului va debuta azi, 11 ianuarie şi va include vernisajul ediției personale a artistului fotograf Illés Imre, membru al Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Expoziția intitulată „Viziuni” este alcătuită din 41 de fotografii realizate anul trecut, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: eseu, peisaj, fotografie creativă, natură statică, street și socio-fotografii. Artistul fotograf expozant a fost atras de fotografie din copilărie la început ca un hobby, apoi după absolvirea primului curs „Smart Mobile” organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea sub conducerea artiștilor fotografi Christian Filipescu și Ștefan Tóth. „În cadrul cursului am reusit să aprofundez tehnici speciale şi am avut posibilitatea să însușesc informații importante despre modul de realizare a fotografiei artistice de calitate, cu ajutorul unui telefon Smart Mobil. Astfel această preocuparea a devenit a doua lui pasiune, o modalitate excelentă de a se elibera de stresul zilnic. Mă bucur foarte mult că într-un timp scurt am reușit să pregătesc sub îndrumarea reputatului artist fotograf Ștefan Tóth prima expoziție personală” afirmă artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției va avea loc de la ora 17.30, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea.

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de reprezentantul „Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară), care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional.

 Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 5 februarie, şi va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 08.00 – 19.00. Accesul publicului va fi gratuit.