Istoricul britanic Dennis Deletant, la Oradea - Conferință la Muzeu
Un nou eveniment de excepție are loc mâine, 12 septembrie, în cadrul Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor: conferința „Importanța trecutului și rolul istoriei”, susținută de prof. univ. dr. Dennis Deletant.
Un nou eveniment de excepție are loc în cadrul Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor: conferința „Importanța trecutului și rolul istoriei”, care va fi susținută de prof. univ. dr. Dennis Deletant, University College din Londra, și moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, managerul instituției muzeale orădene. Conferința va fi urmată de lansarea cărții „În căutarea României. O aventură personală din ’65 până azi”, autor Dennis Deletant, apărută la Editura Humanitas, București, 2023, care va fi prezentată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa.
Evenimentulva începe de la ora 17.00, în Sala de conferințe a Muzeului, în timp ce lansarea volumului va avea loc de la ora 18.00.
Dennis Deletant este un istoric britanic specialist în istoria României, lingvist, analist politic și activist umanitar. Este profesor invitat al Catedrei de studii românești „Ion Raţiu” de la Georgetown University, Washington, DC, și profesor emerit la School of Slavonic and East European Studies, University College din Londra. A studiat limba română ca student la Universitatea din Londra și a luat contact cu România în 1965, când a fost într-o tabără de vară la Sinaia. De atunci, el a revenit de nenumărate ori în România, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soție. A vizitat frecvent țara, luând contact cu realitățile românești sub dictatura lui Nicolae Ceaușescu, fiind urmărit pas cu pas de Securitate și în cele din urmă declarat persona non grata în 1988 de către regimul comunist. Intrarea la eveniment este liberă, în limita a 150 de locuri.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.