Casa Darvas-La Roche va găzdui în intervalul 11 octombrie - 11 noiembrie, în cadrul CSWeek.Ediția #III_Oradea, o expoziție de bijuterie contemporană sustenabilă.

Este vorba despre expoziția unora dintre cei mai relevanți autori români, eveniment care va reuni instalații de eco-artă create de una dintre cele mai importante artiste contemporane, Anca Boeriu, precum și instalații modulare sustenabile create de arhitectul Vlad Țenu, recunoscut la nivel internațional pentru obiecte experimentale de design, precum celebra rochie purtată de Björk, produsă în colaborare cu Lana și Swarovsky.

Sâmbătă, 12 octombrie, Anca Boeriu și Vlad Țenu vor fi prezenți în Casa Darvas-La Roche pentru a intra în dialog cu publicul și cu artiști locali în cadrul unui artist-talk cu intrare liberă.

Expoziția este organizată împreună cu Oradea Heritage, ca parte din evenimentele cultural-educative dedicate sustenabilității în cadrul celei de a treia ediții naționale a Săptămânii Sustenabilității Creative – CSWeek. Piesele, curatoriate de galeria Galateca, sunt create de unii dintre cei mai relevanți designeri și apreciate branduri din România, Katerini, Maria Paltin, Ana Maria Ilie, Diana Pantea, Ioana Deak, Sabina Georgescu (Sabinne), Contemporia, Diana Vasilescu, Mihaela Pop și Ana Lupu Dobraș. În cadrul expoziției va fi prezentă și o instalație de eco-artă creată de artista de origine română stabilită în Elveția, Betty Stoicovici.

Tot în cadrul CSWeek, sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 19.00, în Casa Darvas-La Roche, vor avea loc o serie de artist-talks și o conferință pe tema relevanței culturii și industriilor creative în sustenabilitate susținute de Anca Boeriu (artist, profesor) și Vlad Țenu (arhitect, designer) în dialog cu artiști locali și cu cei doi curatori, Andreea Sandu și Alin Mihon. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Programul expoziției din Casa Darvas-La Roche: marți-duminică, între orele 10.00-18.00, lunea închis. Accesul la expoziție este inclus în prețul biletului de vizitare al casei. Sâmbătă, 12 octombrie, intrarea este liberă.