Redacţia revistei Familia invită orădenii să ia parte la lansarea celui mai recent număr al publicației care a pus Oradea pe harta culturală a României. Lansarea va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie, începând cu ora 17.00, la Casa Darvas-La Roche, primul Muzeu Art Nouveau din România.

Numărul zece, aferent lunii octombrie, este dedicat în parte Oradiei înseși, pornind de la ilustrația copertei, care prezintă un instantaneu deosebit de expresiv realizat de Oradea Heritage cu Casa Poynár. De altfel, luna octombrie s-a fixat cu timpul ca lună prin definiție orădeană, identificându-se cu ziua orașului (anul acesta s-au împlinit, în 12 octombrie, 908 ani de la prima atestare documentară) și, în același timp, cu debutul toamnei orădene, un anotimp în sine, aici, deosebit de toamna clasică din restul lumii. De altfel, scriitorul și istoricul clujean Ovidiu Pecican le reamintește cititorilor, în articolul „Oradea, experiența stilului”, câteva detalii istorice care au făcut ca orașul să ajungă cel de azi, iar Mircea Pașca, o autoritate în domeniul arhitecturii orădene, atrage atenția asupra unei clădiri construite în stil modernist - „ignorată în Oradea interbelică” și amenințată acum cu dispariția.

Intrarea este liberă în limita a 25 de locuri și condiționată de respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare, inclusiv de prezentarea certificatului verde. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a revistei Familia, astfel încât să poată fi urmărit de oricine nu poate ajunge fizic la lansare.