Liceul de Arte din Oradea a serbat Ziua Națională printr-o serie de evenimente care s-au întins pe mai bine de o săptămnă. Unul dintre ele a fost Festivalul concurs de muzică românească cultă, ajuns la ediția a IX-a.

La festivalul care s-a desfășurat miercuri, la Liceul de Arte, au participat 155 de copii. Au fost evaluați de trei comisii, pe discipline separate.  
„Acest eveniment devine un prilej extraordinar pentru generațiile care se reunesc în comunitatea artistică cea mai numeroasă din județul nostru, aceea a Liceului de Arte. Este vorba despre copiii din clasa întâi, care participă, cu siguranță, la primul concurs în fața unui public, fapt care poate să le marcheze toată evoluția ulterioară. Apoi, este vorba despre cei mai mari, tinerii din clasele de gimnaziu și de liceu, apoi este vorba despre părinți și bunici pe care îi întâmpinăm cu mare drag. În viața fiecărei familii, acesta este un moment care le va rămâne în amintire. Sperăm să le rămână ca o amintire frumoasă. Este vorba și despre copiii acestui liceu pentru că tot ceea ce facem trebuie să facem pentru a le oferi posibilitatea să pună în valoare ceea ce învață, tot efortul lor. Nu este totuna să fii la o școală la care la ora 12.00 se termină cursurile sau să fii la un liceu vocațional și să știi că ai după-amiază ore de pregătire și, după ce ai ajuns acasă, trebuie să muncești din nou pentru a face performanță”, a spus, la începutul festivalului concurs, directoarea Mihaela Bondor care a mai adăugat că școala își propune, pentru prima dată, să organizeze, de 8 Martie, un concert pentru mămici.  
Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: Pian principal și pian complementar, secțiune jurizată de profesorii Sanda Marinău, Izabela Péter și Iulia Teszler, Instrumente cu coarde – Sebastian Bratu, Anita Lupșe și Ichim Beáta și Instrumente de suflat și percuție – Georgiana Mircescu, Sebastian Hercuț și Cristian Székely. Responsabil de proiect a fost directoarea Mihaela Bondor, coordonatoare a fost Sanda Marinău iar din echipa de organizare au mai făcut parte, alături de cei din juriu, Anita Nagy, Gabriela Nagy, Gabriela Dărăban Bala, Mihaela Costea, Andagina Prian, Mihaela Negru, Ioana Simionaș și Felicia Biriș.  
Festivalul a făcut parte dintr-un proiect intitulat „Muzica românească cultă, un izvor al expresivității”.