44 de imagini de mari dimensiuni, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice, vor putea fi admirate începând de vineri, pe simezele Galeriei „Mezey Lajos”, Centru Expozițional  EFA Oradea – România. Expoziția artistului Faruk Ibrahimovic este organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” și Summit Agro Romania, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal.

Faruk Ibrahimovic a început să manifeste un interes pentru fotografie încă din copilărie. Bazele acestei arte le-a învățat de la Matija Vucinic, un cunoscut fotograf din Tuzla, precum și la Clubul Foto din cadrul Liceului din Tuzla, iar mai târziu, la Clubul Foto Cineclub din Tuzla și în Lukavac. În timpul studenției sale, a fost angajat ca fotograf pentru ziarul studențesc „Our Days”. După terminarea studiilor, a început să se ocupe mai serios de fotografie. În acea perioadă, a realizat câteva lungmetraje și filme documentare de amatori (The Frame's frame, Gradacac is a Dragon). Cu toate acestea, fotografia a rămas cea mai mare dragoste a lui, iar în ultimii douăzeci de ani, a participat activ la toate evenimentele și expozițiile de fotografie mai importante din lume. În anii șaptezeci și optzeci, contribuția sa la fotografia de presă este considerabilă. Lucrările și reportajele sale foto au apărut în publicații cotidiene și periodice cunoscute.

Prima fotografie a expus-o în anul 1963, iar de atunci a participat la 180 de expoziții de grup, atât în țară, cât și și peste granițele țării. Cu lucrările sale a câștigat 52 de premii (cu 44 de lucrări) și a realizat 51 de expoziții personale. Conform documentelor păstrate de Asociația Fotografiei Bosnia și Herțegovina, el se afla printre cei mai activi zece fotografi-expozanți din Bosnia și Herțegovina în 1990.

A organizat la sediul Biroului Consiliului Europei din Saraievo trei expoziții cu vânzare de fotografii artistice cu scopul de a strânge fonduri pentru tipărirea cărții „Istoria fotografiei Bosnia și Herțegovina până în 1918” (în octombrie 2002). Deține titlul de Maestru în Fotografie (MF AUF B&H), iar din 2002, titlul AFIAP (Artist al Federației Internaționale de Artă), iar din anul 2007, a obținut titlul EFIAP (singurul astfel de titlu acordat vreodată unui artist fotograf din Bosnia și Hertegovina).

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului la noul sediu al Galeriei „Mezey Lajos”, Centru Expozițional  EFA Oradea – România, din cadrul secției Muzeului Orașului Oradea, vineri, 26 iulie, de la ora 17.00. Momentele muzicale vor fi asigurate de reputatul artist orădean de violă Thurzó Sándor József, reprezentant al Asociației Comunitare și Culturale Sola Fide, care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până la data de 20 august, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Lucrările expuse vor fi proiectate și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea, graţie protocolului încheiat între AIEFA și OTL.