În Aula Magna a Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea și în Catedrala Greco-Catolică „Sf. Nicolae” din Oradea, sâmbătă, 21 octombrie, este programat Concertul Coral „Francisc Hubic”.

 

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Local Oradea, vă invită la a XIII-a ediție a Festivalul Coral „Francis Hubic”, care se desfășoară pe 20-21 octombrie, în Aula Magna a Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, precum și în Catedrala Greco-Catolică „Sf. Nicolae” din Oradea – unde este programat sâmbătă, 21 octombrie a.c., de la ora 18.00, Concertul Coral „Francisc Hubic”. Concertul va fi susținut de coruri din Oradea și Corul Operei Naționale din Cluj, după cum urmează: Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea (dirijor Nicoleta Țâmpu), Corul de Cameră „Voces” Oradea (dirijor Ovidiu Iloc), Corul Facultății de Muzică Oradea (dirijor Carmen Rus), Corul „Bunavestire-Francisc Hubic” al Eparhiei de Oradea (dirijor Radu Mureșan), Corurile reunite ale Filarmonicii de Stat Oradea și al Operei Naționale din Cluj (dirijor Corneliu Felecan).

Festivalul „Francisc Hubic” 2023 se încadrează în seria de evenimente organizate de Episcopia Greco-Catolică de Oradea la împlinirea a 75 de ani de la interzicerea Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, în octombrie 1948, de sistemul totalitar comunist.

„Festivalul dorește să readucă în atenția publicului importanța compozitorului greco-catolic Francisc Hubic la dezvoltarea muzicii corale românești. De-a lungul anilor, un obiectiv asumat al inițiativei a fost acela de a edita corect partiturile compozitorului greco-catolic Francisc Hubic”, transmite Biroul de presă EGCO.