Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria anunță o nouă premieră a stagiunii 2022-2023: „Vasilache și Mărioara”, după un text de Mihai Crişan, adaptare și coordonare artistică: Igor Lungu, care va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 11.0, la Sala Arcadia.

 

Creat pe structura teatrului de bâlci, care are rădăcini antice și cunoaște perioada de glorie odată cu Commedia dell’Arte, „Vasilache și Mărioara” este un spectacol în care farsa, satira și giumbușlucurile sunt cele care oferă culoare și umor. Desigur, personajele românești dobândesc trăsături autohtone: port, muzică și dans tradițional, limbaj popular, atitudini specifice omului de rând, dar exagerate.

În echipa de creație îi regăsim pe Igor Lungu, care a adaptat textul, a semnat regia și face parte din distribuție, alături de Iulia Dinescu. Iulia Dinescu a studiat UNATC, secția Păpuși-Marionete, a fost actor păpușar la Teatrul Puck din Cluj-Napoca și la Teatrul Maggic Puppet, iar de anul acesta este colaboratoare a Trupei Arcadia. Scenografia este creată de Mădălina Baciu.

Spectacolul este recomandat copiilor care au vârsta peste 5 ani.

A doua reprezentație a spectacolului „Vasilache și Măroara” este programată în data de 2 iulie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia.

Teatrul Arcadia vă așteaptă cu drag vara aceasta și la „Frumoasa și Bestia” (24 iunie) și „Cei trei purceluși” (9 iulie), de la ora 11.00, la Sala Arcadia.

Bilete se pot achiziționa de la agenția teatrului, deschisă marți și joi, între orele 12.00-18.00, miercuri și vineri, între orele 10.00-14.00 și sâmbătă, între orele 11.00-13.00, online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Teatrul Arcadia (în limita locurilor disponibile).