Violonistul Artur Kaganovskiy şi dirijorul César Álvarez au concertat marţi, 26 aprilie, la Palatul Baroc, într-un concert extraordinar, intitulat „Opt anotimpuri, o lume”. Conducerea muzicală a concertului va fi asigurată de Cesar Álvarez, unul dintre cei mai remarcabili dirijori din lume.

Concertul a avut loc într-un salon de la etajul 1 al Palatului Baroc şi face parte din seria evenimentelor caritabile menite să însufleţească imobilul.

Concertul de muzică clasică a fost susţinut pentru un număr restrâns de persoane, 80, şi prin programul ales a marcat un rafinat dialog muzical, o antiteză a epocilor, clasic versus contemporan. Repertoriul a cuprins una dintre cele mai faimoase lucrări ale compozitorului italian Antonio Vivaldi, „Cele patru anotimpuri”, şi „Cele patru anotimpuri din Buenos Aires”, semnate de muzicianul argentinian Astor Piazzolla.

Deşi cei doi compozitori sunt despărţiţi de două secole şi jumătate - Antonio Vivaldi fiind unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai secolului 18, iar Astor Piazzolla, creatorul unui nou gen muzical în America Latină, „Nueva Tango”, o muzică la graniţa între folclorul argentinian, muzica clasică şi jazz - au totuşi un numitor comun, iar ceea ce îi uneşte sunt „Anotimpurile”, compoziţia originală scrisă de Vivaldi în 1721, care a fost reluată de Piazzolla în 1965, în Estaciones Porteńas – „Anotimpurile din Buneos Aires”.

Conducerea muzicală a concertului a fost de Cesar Álvarez, unul dintre cei mai remarcabili dirijori din lume.
La concert au fost invitaţi să cânte artişti instrumentişti din Oradea, Cluj-Napoca şi Arad şi violonistul Artur Kaganovskiy, un instrumentist de excepţie care a cântat în cele mai importante săli de concerte din Europa, America de Nord, dar şi din SUA şi America de Sud.
Banii rezultați din vânzarea biletelor pentru acest concert vor fi trimişi parohiilor romano-catolice din Ucraina, care au grijă de refugiaţii ucraineni fugiţi din calea războiului.