Programul virtual al săptămânii în curs, derulat de Trupa Arcadia, a adus în fața publicului spectator povestea lui Prâslea cel Voinic, într-o filmare impresionantă, care a beneficiat de ilustrații realizate special pentru acest eveniment de artistul plastic Mădălina Baciu.

Desenele au prins viață în cadrul poveștii lecturate în fața aparatului de filmat de actorul Florian Silaghi, publicul beneficiind astfel de un mic spectacol profesionist, chiar dacă condițiile de realizare au fost în continuare vitregite de situația declanșată de pandemie. Intrerviul Săptămânii a adus-o în prim plan pe actrița Zentania Lupșe, iar tutorialul din programul de miercuri a fost realizat de actrița Consuela Egyed. De această dată, tutorialul a fost dedicat dezvoltării motricității copiiilor cu vârste foarte mici, prin pictură și desen.

Programul Ziua Copiilor Bihoreni continuă cu o nouă prințesă, care-și va demonstra talentele astăzi, 9 aprilie, de la ora 11.00. Publicul Arcadiei este invitat să voteze copilul favorit, printr-un singur like la videoclipul de pe pagina de facebook a trupei, votul fiind valabil indiferent de ziua în care a fost oferit. Surpriza zilei de vineri, 10 aprilie, va fi oferită de actrița Armanca Serac, tot de la ora 11.00.

Sâmbătă, în ziua dedicată spectacolelor din stagiunile trecute, teatrul invită copiii la vizionarea spectacolului „20.000 de leghe sub mări”, în regia lui Radu Dinulescu.
Parte integrantă a călătoriilor extraordinare imaginate de romancierul francez Jules Verne, „20.000 de leghe sub mări” a devenit în timp o poveste clasică a minunilor de sub ape, care au fascinat încă înainte de a fi cunoscute de ochiul omenesc. Istoria Căpitanului Nemo şi a submarinului Nautilus sunt relatate din perspectiva profesorului Pierre Aronnax, biolog francez reputat, care este trimis într-o expediţie ştiinţifică pentru cercetarea unui monstru marin necunoscut. În urma unei confruntări se dovedeşte că monstrul nu e nimic altceva decât submarinul Nautilus, iar harponierul Ned Land, profesorul Aronnax şi asistentul său, fidelul Conseil, devin prizonierii enigmaticului său conducător, Căpitanul Nemo. Astfel, pentru o lungă perioadă de timp, ei împărtăşesc exilul auto-impus al Căpitanului Nemo, retras din lumea civilizată atât din cauza dezamăgirii crunte provocate de semenii care i-au răpit familia şi patria, cât şi animat de dorinţa de cunoaştere ştiinţifică. Crezul său este că adevărata libertate se întâlneşte numai în adâncul mărilor. Periplul prin paradisul subacvatic (nu lipsit de aventuri şi incidente) îi poartă pe eroi prin ape populate de vietăţi nemaiîntâlnite, printre coralii din Marea Roşie, pe sub calotele polare din Antarctica şi chiar pe lângă ruinele legendarei Atlantida. Cum se va sfârşi oare călătoria celor trei eroi, pentru care prizonieratul e un prilej de a face înconjurul lumii pe sub ape? Vor rămâne alături de Căpitanul Nemo şi echipajul său ori se vor întoarce în lumea de la suprafaţă? Copiii pot afla răspunsul sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 11.00.