Duminică, 11 octombrie, la Sala Arcadia a avut loc o nouă premieră dedicată copiilor cu vârste mai mari de 12 ani, adolescenților, tinerilor și aduților. Spectacol  unic în repertoriul Teatrului Arcadia, 1+1=1 este prima producție de teatru de umbre a trupei, și beneficiază de videomapping.

Chiar dacă numărul de locuri este limitat, din pricina restricţiilor impuse în pandemie, publicul orădean s-a arătat receptiv şi a participat la spectacolul trupei Arcadia.

Spectacol non-verbal, în care mișcarea și dansul dau glas freamătului interior, 1+1=1 este o producție dedicată adolescenţilor, tinerilor şi adulţilor care s-au adâncit în griji, stres, oboseala examenelor şi a şcolii, sau rutina locului de muncă. Cum ar fi dacă ai putea descoperi bucuria lucrurilor simple? Cum ar fi dacă în viaţa ta ai privi orice eveniment mărunt ca pe un miracol? Dacă ai dansa în ploaie, dacă te-ai juca din nou ca un copil, dacă te-ai bucura că pe cer, azi, sunt stele? Cum ar arăta viaţa ta dacă ai ştii că în fiecare clipă poţi să-ţi redescoperi inocenţa, râsul, visul? Sunt întrebări la care 1+1=1 te îndeamnă să reflectezi şi să-ţi răspunzi, după o incursiune spectaculoasă printre lumini şi umbre. Ideea spectacolului a venit în urma unei provocări la care și-au dorit să răspundă actrițele Consuela Egyed și Carina Bunea: „Ce putem crea cu o hârtie albă?De aici a pornit ideea de umbre şi de a realiza o poveste care să susțină un act teatral. Așa am creat povestea unei tinere care se pierde pe ea însăşi și se regăsește prin prisma unui vis revelator”, au transmis actriţele. Din jocuri, mişcări de dans, căutări şi regăsiri, din lumini şi umbre, s-a conturat un spectacol de scurtă durată (aproximativ 50 de minute), care emoţionează privitorul şi-l îndeamnă să traiască fiecdare clipă a vieţii cu bucurie.

Următoarea reprezentaţie va avea loc în data de 31 octombrie, de la ora 18.00. Biletele pot fi achiziţionate online, pe eventim.ro, la casieria Teatrului Regina Maria, sau cu o oră înainte de spectacol.