Sâmbătă, 28 martie, de la ora 11.00, Teatrul Arcadia îi invită pe copii în mediul virtual, pentru a viziona înregistrarea integrală a spectacolului Motanul Încălțat, în regia lui Traian Savinescu. Prima versiune cu păpuşi a operei „Motanul Încălţat” a Maestrului  Cornel Trăilescu a avut premiera în 22 februarie 2015 și a fost primită cu entuziasm de cei mici.

„În zi de sărbătoare pentru gazde, în bătătura lor, un grup pestriţ de artişti venit-au a le desfăta odraslele de soi, dar şi pe noi. Vor povesti cu haz, mai mult cântând decât vorbind, păţania unui băiet, Ionică… şi-a prietenului său, mult, mult mai renumitului motan, zis Cotoşman. Căruţa cu paiaţe se deşartă în faţa spectatorilor ad-hoc…şi-artiştii-şi scot costume, recuzită şi păpuşi… să joace, ca la carte, povestea Cotoşmanului care-a prins glas. Motanul proaspăt încălţat cu cizme roşii se-apucă de cântat, cu glas ce-i drept, mai miorlăit şi subţiat, că-i voce de soprană, ca la operă, nu-i ca la dramă! Când patru vânători „patru viteji” trimişi de împărat să prindă iepuraşul alb, dau nas în nas cu  „năzdrăvanul pisoilă”, apare-un bun prilej pentru motanul încălţat şi-al lui stăpân s-ajungă la palat. Ionică cel timid, uns Voievod Ionică de Carambas-Bambas-Strambas de către Cotoşman, împins şi de la spate de acesta, îi va trimite-n dar prinţesei „iepuraşul alb”, dar de logodnă. De-aici încolo, lucrurile merg la vale, aşa cum Cotoşman le-a pus la cale. Doi hoţi la drumul mare pe fugă or fi puşi; un mare dregător, tiran, va fi amarnic pedepsit, tot de motan; un rob din închisoare va ajunge iar la soare; şi Împăratul veşnic speriat se va mai linişti după ce-un Mare Uriaş, cu minte cât un şoricel, va fi înfulecat… desigur, de Motanul  Încălţat! Ca orice zi de sărbătoare şi-aceasta se va încheia, cum oare? O nuntă-i cea mai potrivită, potrivită-i şi perechea îndrăgostiţilor, a mirilor: Domniţa şi Ionică. Naşul cel mare, mult lăudat şi mult aplaudat, va fi, aşa cum aţi ghicit, Motanul Încălţat!”. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Zentania Lupşe, Simona Codreanu, Kornelia Gnädig, Florian Silaghi, Marlena Prigoreanu, Rin Tripa, Florin Stan, Andrei Fazecaș și Igor Lungu. Astfel, sâmbătă se încheie prima săptămână în care actorii Arcadiei au fost alături de copii în mediul virtual, prin programe zilnice.
Spectatorii s-au putut bucura în programul Povestea Serii de Povestea Piticului Vrăjitor, în cadrul unui mini-spectacol realizat online de actrița Zentania Lupșe. Actorul Igor Lungu, alături de prietena sa, găinușa Anastasia, le-a oferit spectatorilor un tutorial despre cum se plantează diverse semințe, iar în cadrul rubricii Interviul Săptămânii, publicul a făcut cunoștință cu actorul Alexandru Pop. Nu în ultimul rând, astăzi, 26 martie, de la ora 11.00, publicul va putea face cunoștință cu primul copil înscris în programul Ziua copiilor bihoreni. Programul Ziua copiilor bihoreni a fost lansat în această săptămână și își propune să promoveze copiii talentați, iar pe cei care primesc cele mai multe aprecieri de la spectatori să-i răsplătească cu bilete gratuite la spectacole de teatru. Copiii vor fi prezentați în fiecare zi de joi, de la ora 11.00. Înscrierile se fac pe adresa teatrularcadia@gmail.com.