Revista de cultură „Familia”, Revista „Várad” și Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai” invită orădenii vineri, 9 decembrie, la sediul Muzeului „Iosif Vulcan”, la lansarea romanul „Run, omule, run!” semnat de jurnalistul și eseistul arădean Lajos Nótaros și apărut la editura Mirador.

Evenimentul va debuta de la ora 18.00. Prezentarea autorului și a cărții va fi asigurată de scriitorul Florin Ardelean.

 Spectaculoasă, propunând personaje tinere din anii '70 ai secolului trecut și o punere sub lupă ironică a comunismului autohton, povestea ne dezvăluie întâmplări reale din viața autorului, consumate la nici 20 de ani, sub obsesia de-a fugi din România taman în Florida, împreună cu un prieten.

În cronica apărută în Revista „Arca”, dedicată cărții fostului său coleg de la Facultatea de filosofie-istorie din Cluj, Florin Ardelean apreciază finețea, maturitatea și aplombul de prozator al autorului.
 „Cartea se citește cu plăcere. Acțiunea este aproape una de gen policier, cu tineri de 19 ani ce se încaieră, cu pletora și boema barurilor și crâșmelor Epocii de Aur, cu șnapani și escroci de duzină, cu un erotism pulsatoriu, de miză scăzută și de trăiri frugale, cu o frică abia ghicită, bine disimulată sub armurile unor teribilisme de context”, spune Ardelean.

Pentru a putea ști azi cum se imagina în urmă cu 50 de ani o escapadă spre America, din păcate eșuată într-un hotel din Târgoviște, merită efortul de-a citi „Run, omule, run!”.