Actorul Richard Balint de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost desemnat „Cel mai bun actor în rol secundar”, cu 944 de voturi, în cadrul Campaniei „Pentru tine cine e câştigătorul?”, susținută exclusiv pe site-ul www.uniter.ro

Campania „Pentru tine cine e câştigătorul?” s-a încheiat. Cei interesați și-au putut susţine favoritul, prin vot online, din data de 2 mai, votul publicului fiind o campanie online independentă de decizia juriului. În cadrul acestei campanii, actorul Richard Balint de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost desemnat „Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul „Navigatorul” de Conor McPherson, regia Cristian Juncu. De această dată, este vorba de o colaborare a sa cu Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”. „Navigatorul” este o piesă scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură pe perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richard, dar și propriei conștiințe care îl bântuie. Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă.

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 27-a ediție, s-a desfășurat aseară, la Teatrul Național Cluj-Napoca. La categoria Cel mai bun actor în rol secundar a fost nominalizat actorul Teatrului Regina Maria din Oradea, Richard Balint. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Alexandru Jitea, pentru rolul Mitch din spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga la Teatrul Metropolis, București şi Ionuț Vișan, pentru rolul Medvedenko din spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Andrei Șerban la UNTEATRU, București.