Trupa TincART a ajuns la finalul stagiunii cu nr. 11, în care actorii amatori au prezentat publicului larg patru spectacole de teatru inedite, adevărate capodopere teatrale, participând la multe concursuri de specialitate și obținând numeroase premii valoroase.

 

Primul spectacol din stagiunea 11 a fost comedia lui Cehov, „Cerere în căsătorie”, jucată pe scena din Tinca în septembrie anul trecut, apoi, la Liceul Internațional Agora, iar ulterior, la multe festivaluri –concurs: în luna mai, la Festivalul Interjudețean „Ioana Cîcu” din Carei, trupa TincART a obținut Premiul 2, iar actorii au fost premiați cu Locul 1, Briana Blidar – personaj secundar feminin, Locul 2, Diana Bobîltiu și Ștefan Drăgan – ca personaje principale.

În luna iunie, TincART a participat la Festivalul Concurs „Copiii și lumea teatrului”, ce a avut loc la Palatul Copiilor Oradea, obținând, din nou, Premiul 1. A urmat Festivalul Concurs Cuvinte jucăușe, de la Palatul Copiilor Arad, unde s-a jurizat înregistrarea video a spectacolului de mai de sus, trupa obținând tot Premiul 1.

Cea de a doua piesă de teatru pusă în scenă de TincART a fost în decembrie anul trecut, comedia „Nu Acum, Draga Mea”, scrisă de dramaturgul englez Ray Cooney.

În luna ianuarie, trupa a început filmările pentru sezonul 2 din filmul serial Frați și Surori, din care a realizat 12 episoade noi, serialul fiind disponibil pe canalul de You Tube al trupei.

În luna aprilie, s-a întors veterana trupei TincART, prof. Carmen Monica Anton, pentru a interpreta rolul principal din drama Copiii Mei, o adaptare după opera scriitorului maghiar György Schwajda.

Ultima piesă de teatru din stagiunea nr. 11 a fost „Jimmy & Company”, jucată în seara zilei de 23 iunie, fiind o creație proprie TincART, scenariul purtând semnătura coordonatorului trupei. Din distribuția spectacolului fac parte elevii: Maia Terec, Alexia Herdean, Andrei Drimbe, Ștefan Drăgan, Darius Țărău, Briana Blidar și Diana Bobîltiu. Lor li s-a alăturat elevul Andrei Brasa, care, pe lângă cursurile de dans de societate de la Torja Dance Academy și participarea la festivaluri și concursuri de dans din țară, a reușit performanța de a se integra foarte bine și repede și în trupa TincART, dovadă că arta nu cunoaște limite.

Cu acest spectacol Trupa TincART va participa și anul acesta la Festivalul Internațional Muzite, ce va avea loc în luna iulie în Sozopol, Bulgaria.