Cu o distribuție parțial reînnoită, spectacolul „Familia Schroffenstein” revine pe scena Teatrului Szigligeti.

Prezentat în premieră în martie 2020, după doar câteva reprezentații, spectacolul „Familia Schroffenstein” nu a mai fost jucat din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Producția revine acum pe scena Teatrului Szigligeti cu o distribuție parțial reînnoită. Regizorul Kovács D. Dániel, care, recent, a montat spectacolul studio „Eu, gângania - Cabaret Kafka” cu Trupa Szigligeti - a spus următoarele despre „Familia Schroffenstein”: „Într-o lume în care două portaluri de știri scriu două lucruri diametral opuse despre același eveniment, „Familia Schroffenstein” poate fi despre consecințele absurde ale faptelor unei persoane care caută adevărul într-un mod părtinitor, condusă de impulsuri și pasiuni”.

Piesa, apărută la începutul secolului XIX, este considerată una deosebită din perspectiva întregii opere a autorului Heinrich von Kleist. „În scrisorile sale, autorul numește această dramă drept o lucrare foarte slabă, interpretabilă ca o parodie, pe de o parte, a poveștilor tip Romeo și Julieta, iar pe de altă parte, a dramelor cavalerești. Istoria literaturii păstrează o anecdotă conform căreia atunci când Kleist a citit-o pentru prima dată cu voce tare în fața prietenilor săi, a trebuit să se oprească la ultimul act, pentru că prietenii au început să râdă incontrolabil. Și autorul râdea, nu putea să ia în serios ceea ce a scris”, povestește regizorul.

Spectacolul va fi jucat de două ori în cursul lunii octombrie: în data de 11, de la ora 19.00, respectiv în data de 12, de la ora 17.00. Biletele se găsesc la agenția Teatrului Szigligeti, respectiv online, pe  szigligeti.biletmaster.ro.

Din distribuţie fac parte actorii: Rupert: Dimény Levente; Eustache: Fodor Réka; Ottokar: Hunyadi István; Sylvester: Szotyori József; Johann: Scurtu Dávid; Gertrude: Tasnádi-Sáhy Noémi; Agnes: Ilyés Klaudia; Jeronimus von Schroffenstein: Balogh Attila; Santing: Kiss Csaba; Aldöbern / Slujitor / Tehistiner: Tőtős Ádám; Paracliser / Ursula: Csatlós Lóránt; Fiica Ursulei: Trabalka Cecília.

Regia poartă semnătura lui Kovács D. Dániel, iar scenografia, a lui Horváth Jenny. Dramaturg: Bíró Bence. Sound design: Bartha Márk.