La finele săptămânii trecute, peste 20 de eleve ale Școlii de balet și dans Anette Classic Dance Oradea au participat la concursul internațional Star Dance by RDA, obținând numeroase premii, dar și trofeul concursului.

25 de eleve ale Școlii de balet și dans Anette Classic Dance Oradea au participat, weekend-ul trecut, la primul concurs de dans din anul acesta, respectiv concursul internațional Star Dance by RDA 2021, ediția a X-a. Evenimentul a fost organizat de Reflex Dance Academy, în parteneriat cu Centrul de Arte, Palatul Copiilor Iași și Cercul Militar Iași. 

Concursul s-a desfășurat online, pe parcursul a două zile, școala de balet din Oradea participând atât la categoria amatori, cât și la profesioniști.

Stilurile abordate au fost dans clasic, dans de caracter, lyric/jazz, showdance/fantezie coregrafică.

Elevele școlii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, au reușit să cucerească podiumul și, totodată, trofeul concursului internațional (însumat, punctajul obținut de eleve a fost cel mai mare dintre toate școlile participante).

Astfel, școala de balet din Oradea se mândrește cu 12 locuri I (solo și grup), patru locuri II (solo), două locuri III, respectiv două mențiuni și, bineînțeles, cu trofeul concursului internațional.

„Pentru elevi, este important să se afirme la asemenea competiții, deoarece își valorifică aptitudinile individuale într-un sistem competiţional, le stimulează spiritului creator şi al originalităţii. Elevii devin mult mai siguri pe forțele lor, uneori sunt autodidacți, se responsabilizează atât individual cât și în ce privește relația de grup și, de cele mai multe ori, își depășesc fricile sau teama de înfrângere obținând premii și urcând pe podium”, a declarat pentru CRIȘANA instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea.