Trupa Szigligeti pregăteşte o nouă premieră, care reuneşte în echipa artistică personalităţi ale teatrului maghiar, distinse cu importante premii. De această dată, publicul va fi invitat la tragicomedia „Vizita bătrânei doamne”, de Friedrich Dürrenmatt, în regia lui Novák Eszter.

Noua producţie va fi prezentată publicului miercuri, 17 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare. Spectacolul este regizat de directorul artistic al Trupei Szigligeti, Novák Eszter, iar rolurile principale sunt interpretate de actorii trupei Fábián Enikő și ifj. Kovács Levente, ambii aflați la ceas aniversar în carieră.

Piesa lui Dürrenmatt spune povestea unei vendete pentru dragoste. Claire Zachanassian, multi-miliardara mâncătoare de bărbați, se întoarce în orașul ei natal, aflată în pragul falimentului. Vizita sa aduce speranță în viața cetățenilor care așteaptă ajutor de la ea. Claire oferă o recompensă financiară locuitorilor orașului dacă sunt de acord să-l omoare pe fostul ei iubit, Alfred Ill, din cauza căruia femeia fusese judecată pe nedrept și izgonită din oraș cu mai multe decenii în urmă.

La realizarea spectacolului, contribuie mari personalități ai teatrului maghiar precum designer-ul de decor Zeke Edit, distinsă cu premiul Jászai, dramaturgul Kárpáti Péter, distins cu premiul József Attila, designer-ul de costume Cs. Kiss Zsuzsanna, respectiv compozitorul distins cu premiul Kossuth, Selmeczi György. Rolul titular al producției este interpretat de Fábián Enikő, aflată la aniversarea a 40 de ani de la debutul său pe scenă, iar partenerul său, Alfred Ill, este jucat de Kovács Levente Jr., membru al Trupei Szigligeti de 30 de ani.

Biletele pentru premieră sunt deja disponibile la casieria Teatrului Szigligeti, sau online, pe pagina www.szigligeti.biletmaster.ro. Pentru acest spectacol sunt valabile abonamentele „Szigligeti”. După premieră, în cursul lunii noiembrie, spectacolul se va mai juca de încă 2 ori: în 21 noiembrie, de la ora 19.00, unde sunt valabile abonamentele „Halasi”, şi în 28 noiembrie, de la ora 17.00, unde sunt invitați posesorii abonamentelor „Papp Magda”.