Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie Carol Pop de Szathmári a continuat şi marţi, 12 februarie, cu un vernisaj care aduce în prim-plan lucrările artistului fotograf Ionel Onofraş din Iaşi. Vernisajul a avut loc la sediul din Cetate al Euro Foto Art.

 

Pe simezele cunoscutei săli de expoziții au fost instalate 72 de  fotografii monocolor și color realizate cu măiestrie profesională de către artistul fotograf  Ionel Onofraș.

Artistul fotograf expozant a debutat în fotografia digitală şi implicit în domeniul artelor vizuale relativ recent. A absolvit Școala de fotografie de la CPPC Bucuresti, clasa Francisc Vaida, după care a debutat cu expoziţii colective în cadrul Asociaţiei Bucureştiul meu drag, condusă de Andrei Bîrsan. Primele sale expoziţii au fost vernisate la Metrou, la Muzeul Şutzu din Bucureşti, dar şia la Institutul Diplomatic Român, unde a realizat o expoziţie colectivă,

În anul 2008 a participat cu Asociatia Orașul meu drag la cinci expoziţii colective printre care cea organizată în cadrul zilelor României la Berlin.

Din lucrările sale au fost organizate mai multe expoziții personale tematice: Distorsiuni în galeriile de Artă Iași, Maitresse Maison din Cluj Napoca, Clubul Artelor Vizuale-Galeria de Artă Suceava, în orașele Cernăuți, Lviv, Kiev, Zaporozhie și Odessa (Kiev), Krakowia (Polonia), Paphos (Cyprus), Iași - Copou, Galeriile La Gard, la sediul Uniunea Artiştilor Plastici din Iași și Căminul Artei București, Vama Sării intitulată Maramureș mon amour (în deschiderea Zilei Mondiale a Fotografiei). Din anul 2011 a participat în cadrul expozitii colective intitulate Marea Hoinareală în  Galeriile de Artă Moldova Mall din Iași, Muzeului Țăranului Român din București și la Festivalul Naţional de Artă Fotografică „Vama sub lumini de Oscar”.

De asemnenea, imaginile realizate de el au fost prezente într-o serie de expoziții de artă fotografică organizate în cele mai mari orașe ale României (Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Cluj Napoca, precum și peste granițele țării: Sankt Petersburg si Ekaterinenburg (Federația Rusă), Praga (Cehia), Beijing, Zhuhai, Shenzen (China) etc.  

Expoziția din Cetatea Oradea va rămâne la dispoziția publicului până în data de 07 martie 2019 şi poate fi vizitată de marți până duminică între orele 09:00 - 17:00.