Invitații ediției a 7-a a seriei de evenimente Vaida Outdoor Sessions sunt Anastasia Gavrilovici și Andrew Davidson-Novosivschei, plus un poet surpriză.

Cei trei vor performa versuri în grădina Casei Darvas-La Roche (Muzeul Art Nouveau) marți, 23 iulie, începând cu ora 18.00 (open gates: 17.00). În cadrul evenimentului va fi lansat volumul de debut al lui Andrew, „Inimă leneșă”, apărut anul acesta la Editura Dezarticulat. Intrarea este liberă. Rezervări (nu e obligatoriu): pragul.vaida@gmail.com

Evenimentul este organizat de Revista de cultură „Familia”, în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro. Parteneri: Oradea Heritage, Cărturești Oradea, Ristretto, Facultatea de Litere a Universității din Oradea.

Anastasia Gavrilovici (n. 1995) este poetă și traducătoare. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și cursurile de masterat ale Centrului de Excelență în Studiul Imaginii. A colaborat cu diferite publicații din țară și a tradus cărți din engleză, franceză și spaniolă (Kurt Vonnegut, Ernesto Cardenal, literatură pentru copii). A debutat cu volumul „Industria liniștirii adulților” (Casa de Editură Max Blecher, 2019, 2021), pentru care a primit mai multe premii, printre care și prestigiosul Premiu Național de Poezie „Mihai Eminescu”, Opus Primum. Poemele ei au fost traduse în peste 10 limbi, printre care și engleză, italiană, suedeză, turcă și maghiară, iar în 2023, a apărut traducerea în limba sârbă a cărții ei de debut, la Editura Akademska knjiga din Novi Sad. Locuiește în București, unde este redactor al revistei „Poesis internațional”, traduce și urmează studii doctorale în cadrul Facultății de Litere, Universitatea din București.

Andrew Davidson-Novosivschei (n. 1987) e profesor, poet și traducător din Arizona, stabilit din 2015, în București. Scrie poezie în română și în engleză și a publicat în „Poesis internațional”, „Tribuna”, „Apricity Press”, „Poetic Stand” etc. Poemul „the taste of freedom” a fost nominalizat pentru premiul „Pushcart” din SUA. În 2022, a expus un show solo „pop-up book”, cu versuri ilustrate la Diptych Art Space. A fost invitat la festivaluri, precum „Poezia e la Bistrița, Festivalul Internațional de Poezie București, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași, și la cluburi de lectură precum Cenaclul Republica și Institutul Blecher. Traducerile sale literare au fost publicate în reviste precum „Asymptote Journal”, „Trafika Europe” și au câștigat diverse burse (ICR, FILIT).