La Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, vineri, 5 august, începând cu ora 10.00, va avea loc un simpozion dedicat personalității omului politic dr. Aurel Lazăr, reprezentant de seamă al Oradiei și Bihorului.

Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea omului politic dr. Aurel Lazăr, Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în colaborare cu Universitatea din Oradea, organizează vineri, 5 august, începând cu ora 10.00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, un simpozion dedicat personalității acestui reprezentant de seamă al Oradiei și Bihorului.

Aurel Lazăr s-a născut în anul 1872 la Oradea, într-o familie de intelectuali, tatăl său fiind avocat. Urmând cariera tatălui, devine la rândul său avocat şi doctor în ştiinţe juridice.

Personalitate marcantă a vieţii cultural-politice orădene, acesta s-a implicat cu dăruire şi înaltă competenţă în procesul de constituire şi consolidare a României Mari. A reprezentat cercul electoral Aleşd la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, unde s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş cu România.