Weekend cu două premiere - A căzut cortina peste Festivalul de Teatru Scurt
Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Scurt Oradea (OSTIF) a ajuns la final, după o săptămână în care iubitorii de teatru din Oradea au putut asista la spectacole variate prezentate de trupe din toată ţara, dar şi din străinătate. În ultimele zile ale festivalului, Teatrul Regina Maria a prezentat două premiere: "În curând vine timpul", care a avut loc vineri seara, respectiv "Bordel", spectacol prezentat sâmbătă.
Timp de o săptămână, orădenii iubitori de cultură au avut parte de zeci de spectacole jucate în diferite locaţii din oraş, dar şi numeroase evenimente conexe, multe dintre ele desfăşurate pe scena amplasată lângă Liceul Ady Endre. Peste 30 dintre spectacolele de teatru prezentate la OSTIF au fost incluse în concurs, câştigătorii fiind anunţaţi în cadrul Galei de decernare a premiilor, care a avut loc aseară, în sala mare a Teatrului Regina Maria. Printre piesele din acest sfârşit de săptămână s-au numărat două dintre spectacolele Teatrului Regina Maria, prezentate în premieră publicului orădean. Astfel, vineri seară, spectacolul "În curând vine timpul", de Line Knutzon, în regia lui Radu Afrim, a suscitat interesul orădenilor, care au venit în număr mare să-i vadă pe actorii Liliana Ghiţă, Richard Balint, Pavel Sîrghi, Elvira Platon Rîmbu, Ioana Dagău, Carina Chereji, Mirela Corbeanu, Sergiu Fodor şi Ciprian Ciuciu. Spectacolul, care a fost inclus în concurs, se axează pe viaţa de cuplu a Rebekkăi şi a lui Hilbert, care e demult terminată. Cel de-al doilea spectacol al TRM prezentat la sfârşit de săptămână a fost "Bordel", în regia lui Geirun Tino, realizat în parteneriat cu Teatrul Pygmalion din Viena. Actorii care au dat viaţă celor două personaje au fost Julia Prock Schauer (Maria) şi Daniel Vulcu (Martin). Spectacolul s-a jucat în sala mare a Teatrului Regina Maria, cu publicul pe scenă. Înaintea Galei de decernare a premiilor, desfăşurată aseară, în foaierul Teatrului a avut loc lansarea cărţii "Radu Afrim - Ţesuturile fragilităţii", de Cristina Rusiecki, o incursiune în fascinantul univers al spectacolelor unuia dintre cei mai valoroşi regizori ai teatrului românesc. Bogat ilustrată, parcurgând spectacologia lui Radu Afrim de la "Black milk" la cele mai noi creaţii ale acestuia, cartea Cristinei Rusiecki este un gest de admiraţie, dar şi un portret în tuşe subtile al unuia dintre regizorii marcanţi ai teatrului românesc contemporan. Evenimentul a fost organizat de Editura Tracus Arte din Bucureşti, şi inclus în Festivalul Internaţional de Teatru Scurt Oradea 2012.
Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro