În urma controalelor efectuate în luna mai de către inspectorii ITM Bihor, au fost depistate 13 societăţi comerciale care practicau muncă nedeclarată, fiind depistate 20 persoane prestând activitate nedeclarată.

În urma controalelor efectuate în luna mai de către inspectorii ITM Bihor, au fost depistate 13 societăţi comerciale care practicau muncă nedeclarată, fiind depistate 20 persoane prestând activitate nedeclarată.
DSVSA Bihor informează asupra faptului că, după o perioadă de peste o lună în care județul Bihor a fost liber de focare de PPA (pestă porcină africană), în baza buletinelor de analiză emise de laboratoare naționale acreditate, în data de 31 mai a fost diagnosticat un focar de PPA la porcii domestici.
Cetățenii au la dispoziție un interval limitat de șase luni pentru a solicita titluri de proprietate pentru terenurile necooperativizate. Noua modificare legislativă vizează 38 de unități administrativ-teritoriale din județul Bihor.
În urma controalelor efectuate luna trecută de inspectorii ITM Bihor, au fost depistate zece societăţi comerciale care practicau muncă nedeclarată. Exemple de domenii de activitate în care s-a depistat muncă nedeclarată: creșterea bovinelor pentru lapte, exploatare forestieră și coafură și alte activități de înfrumusețare.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
La sediul Camerei de Comerț și Industrie Bihor, a avut loc marţi, 9 mai, o întâlnire între reprezentanți ai mediului de afaceri și ai diferitelor autorități publice locale și cei ai Guvernului României în cadrul căreia aceștia din urmă au prezentat diverse programe de finanțare.
Banca Naţională a României atrage atenţia utilizatorilor de servicii de plată că elementele de securitate personalizate trebuie păstrate în condiţii de siguranţă.
Reducerea prețului laptelui la raft este suportată de fermieri, susține Asociația Forța Fermierilor, care cere Consiliului Concurenței să analizeze modul în care procesatorii și retailerii operează reducerea de 20%. „Suntem obligaţi să intrăm în faliment” şi „nu le putem cere vacilor să mănânce cu 20% mai puțin”, susţin fermierii.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, începând de miercuri, 3 mai, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții de sprijin implementate de APIA.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2023 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă şi de la bugetul de stat.