Conform Calendarului obligaţiilor fiscale stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), astăzi este ultima zi în care contribuabili mai pot depune cele două formulare.

Formularul 313 - Cerere de rambursare pentru persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA în România, stabilite în afara Comunităţii, se depune de către persoanele impozabile neînregistrate şi care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri de TVA în România, stabilite în afara Comunităţii. Depunerea formularului are ca scop rambursarea taxei facturată de alte persoane impozabile şi achitată de acestea pentru bunurile mobile care i-au fost livrate sau serviciile care i-au fost prestate în beneficiul său în România, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în România pe o perioadă de minimum trei luni sau maximum un an calendaristic sau pe o perioadă mai mică de trei luni rămasă din anul calendaristic. Declaraţia se depune în termen de maximum nouă luni de la sfârşitul anului calendaristic în care taxa devine exigibilă.

​Cererea de rambursare a TVA pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147^2 alin. (2) din C.F., Formular 318 se depune de către persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru. Formularul 318 se depune/transmite în format electronic până la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare. Pentru a obţine o rambursare a taxei pe valoarea adăugată în statul membru de rambursare, persoana impozabilă stabilită în România completează şi transmite, pe cale electronică statului membru respectiv, Formularul 318 prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Formularul 318, împreună cu instrucţiunile de completare ale acestuia, sunt afişate pe site-ul ANAF. Reamintim că perioada pentru care se poate solicita rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot viza o perioadă mai mică de 3 luni, în cazul în care aceasta reprezintă perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic.