ANAF: Termen limită la declaraţii fiscale şi plăţi
Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), la data de 25 aprilie vor deveni scadente o serie de declaraţii şi plăţi.
Concret, este vorba despre: plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă; efectuarea plății anticipate privind impozitul pe profit, aferentă trimestrul I 2018; depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat - Formularul 100; Depunerea Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate - Formularul 112; depunerea Declarației privind veniturile sub formă de salarii și asimilate salariilor din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România pentru luna precedentă - Formularul 224; depunerea Decontului de taxă pe valoarea adăugată - Formularul 300; depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adăugată pentru luna precedentă - Formularul 301; depunerea Declarației privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată - Formularul 307; depunerea Declarației privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Codul fiscal - Formularul 311; depunerea Declarației recapitulative privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare de bunuri pentru luna precedentă - Formularul 390 VIES; depunerea Cererii de restituire a accizelor în cazul vânzărilor la distanță, pe trimestrul precedent - Anexa nr.39 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal; depunerea Notificării pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare - Formularul 097.
Tot la aceeaşi dată trebuie efectuată plata taxei anuale pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc, este vorba despre sumele care rezultă din aplicarea procentelor prevăzute în anexă la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai puțin decât taxa anuală minimală. Plata taxei anuale se face potrivit prevederilor Codului Fiscal până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentația a fost aprobată. În cazul în care, în cursul anului de autorizare, încasările efective depășesc încasările estimate prin documentația prezentată la data autorizării, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra încasărilor efective cumulate de la începutul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, începând cu prima lună în care se înregistrează depășirea rezultatelor estimate. Încasările efective cumulate și taxa plătită de la începutul perioadei de autorizare până la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara și plăti până la data de 25 a lunii următoare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.