Manifestarile ediţiei din acest an a Zilei Naţionale a Contabilului Român se vor desfăşura sub egida "CECCAR - 95 ani de existenţă", aniversare dedicată împlinirii a 95 ani de la constituirea organizaţiei profesionale CECCAR, eveniment deosebit din viaţa profesiei contabile.

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) reaminteşte că ziua de 21 septembrie este sărbătorită în fiecare an, potrivit Normelor nr.12726/2004, în mod unitar, la nivelul filialelor CECCAR, cu scopul promovării imaginii, a intereselor şi rolului contabilului într-o economie de piaţă concurenţială. La aniversare sunt aşteptaţi toţi profesioniştii contabili din România, membri ai CECCAR sau angajaţi în diverse ramuri ale economiei. Cu toţii prezenţi la Ziua contabilului vor demonstra, încă odată, că  "Profesia contabilă a fost, este şi va fi pusă în slujba interesului public, spre binele public." Cea de-a XII -a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român, reprezintă un prilej de a reuni familia profesioniştilor contabili şi de a reafirma adevărul potrivit căruia CECCAR a devenit un brand naţional, emblematic pentru ceea ce înseamnă calitatea profesiei contabile.

În Oradea, manifestările festive programate se vor desfăşura miercuri, 21 septembrie 2016, începând cu ora 15,00, la sediul filialei CECCAR Bihor,

din Oradea, Piaţa Emanuil Gojdu nr. 29 (Centrul Civic). Programul

manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a Contabilului Român  este următorul: 21 septembrie 2016 – ora 15.00 - Deschiderea oficiala a manifestărilor, urmat de Mesajul Consiliului Superior al Corpului şi mesajele oficialităţilor locale; ora 15.45 -16.00 - Prezentare tema: „CECCAR - 95 ani de existenţă în slujba profesiei contabile"; ora 16.00 - 16.15 - acordarea Diplomelor de merit persoanelor nominalizate; 16.15  - 16.30 - Topul local al celor mai bune societăţi membre CECCAR; 16.15 - 16.20 - Scurtă prezentare a evenimentului; 16.20  - 16.30  - Premierea societăţilor nominalizate; 16.30 - 17.00 - Aniversarea a "95 de ani de la înfiinţarea CECCAR; 16.30 - 16.45 - înmânarea distincţiilor persoanelor nominalizate; 16.45 - 17.00 - Mulţumiri, aprecieri, poza de grup, respectiv program de so¢ializare.

Precizăm că profesia contabilă este privită ca aceea care gestionează, calculează şi păstrează echilibrul, o profesiune care presupune mult tact şi echilibru. Simbolul profesiei contabile este contul, instrument care se reprezintã de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe. Toate acestea au determinat ca, pentru sărbătorirea ei, să se aleagă o zi care sã sugereze echilibrul - 21 septembrie, când ziua este egală cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţă. Propunerea a fost aprobată de Conferinţa Naţională a CECCAR din România din 2 septembrie 2004, care a adoptat-o în unanimitate, iar materializarea acestei idei a revenit Consiliului Superior care, prin Hotărârea nr. 04/62 din 20 noiembrie 2004, a aprobat Normele nr. 12.726/2004 privind modul de organizare şi desfãşurare a manifestărilor prilejuite de ziua de 21 septembrie ca Zi naţională a contabilului român.

“Filiala Bihor a CECCAR rămâne constantă şi acţionează pentru îndeplinirea rolului ce-i revine în gestionarea activităţii de pregătire profesională şi deontologică a tuturor celor care activează în domeniul profesiei contabile ]n diversele ramuri ale economiei. Conducerea Filialei CECCAR adresează, pe această cale, tuturor specialiştilor din domeniul economic bihorean, indiferent de forma şi locul în care îşi exercită profesia, gânduri frumoase şi urări de sănătate, putere de muncă, împliniri şi depline satisfacţii, în tot ceea ce întreprind, cu pasiunea, consecvenţa, rigoarea, şi competenţa specifice comunităţii profesioniştilor contabili” -  precizează dl. Pavel Valerian Susa, preşedintele Filialei bihorene a CECCAR.